8 populära tyska hästar

Det finns många hästraser i Tyskland, och många av dem är mycket populära över hela världen. I det här inlägget kommer vi att lista några av de vanligaste tyska hästarna. Dessa är väletablerade raser i Tyskland, men även i resten av världen. Ta dig en titt på artikeln vettja.

 

Svart skogshäst

Svart skogshäst, även känd som Schwarzwälder Kaltblut i Tyskland, är en lätt draghäst som använts som arbetsdjur inom jordbrukssektorn. De är mycket starka, tålmodiga och snälla. Du kan sällan hitta denna ras dessa dagar, då jordbruksmaskinerna tagit över.

Läs mer: 8 populära tyska hästar

 

Zweibrucker

Zweibruckers är tunga hästar som är uppfödda i Rheinland-Pfalz och Saarland. De är varmblodiga och därför eleganta såväl som mångsidiga. De flesta finns i vitt, kastanjefärg, grått och svart.

 

Trakehner

Trakehner är en atletisk häst som ofta fungerar som en dressyrhäst.

Läs mer: Avliva häst: Så går det till

 

Senner

Detta är en av Tysklands äldsta hästraser. De anses nu vara utrotningshotade, och finns i färgerna grå, svart och kastanj.

 

Rheniskt-tyskt kallblod

Denna tunga draghäst var populär på 1800-talet. Rasen kommer från Rheinland-området i Västtyskland. Hästen har enorma, starka, muskulösa ben eftersom den oftast används vid jordbruk och skogsbruk. Men numera är de främst tävlingshästar.

 

Holsteiner

Ett av Tysklands äldsta varmblodshäst. Den antas ha fötts upp i över 7 århundraden. Det är en stor och atletisk häst och därför användes den vid krig, för att dra tunga kanoner och andra krigsverktyg.

 

Hanoverian

Denna ras ses ofta i de olympiska spelen, då det är en perfekt tävlingshäst. Under hela 1700-talet användes den som en högklassig vagnhäst för bland annat kungligheter.

 

Dulmen Pony

Denna häst är den enda populära ponnyrasen i Tyskland. Dess rötter kan spåras tillbaka till 1300-talet när de tidigaste hästraserna strövade runt i Merfelder Bruch. De är anpassningsbara för ridning och de kan även användas som barnponnyer.

Lämna en kommentar