Emelies Julutmaning

Emelie är lärarstudent och studerar tredje året på lärarprogrammet på Linköpings Universitet. Hon har nu tagit fram en julutmaning som alla bör ta del av. I den här artikeln pratar vi mer om vad julutmaningen handlar om.

Läs mer: Så fungerar julskyltningen i Trelleborg

 

Vad är Emelies julutmaning?

Emelies julutmaning består av att man ska läsa en bok i hemmet, och minst ett kapitel per dag. Boken ska man även ta med sig till skolan och berätta för sina kompisar vad man tycker om den, så att även de kan bli sugna på att läsa boken. Emelie påpekar också att det är gratis att låna böcker på biblioteket.

Läs mer: Utomhustomte till jul: 5 utmärkta exempel

 

Böcker är fantastiska

Emelie menar att böcker är fantastiska, i synnerhet då en bra tillgång till böcker gör att man kan bli en fritt tänkande individ. Oavsett hur mycket pengar man har kan man alltid läsa en bok i Sverige, förtydligar hon till reportern.

 

Emelie uppmanar till egna initiativ

Emelie har sjösatt en spännande julutmaning, men hon tycker samtidigt att mer kan göras för att fler ungdomar ska välja att läsa böcker. ”Om alla vuxna lägger större vikt vid att påpeka att barn ska läsa böcker kommer mitt projekt bli än mer genomslagskraftigt”, fortsätter Emelie.

”Det kvittar vad de vuxna väljer att göra, alla initiativ uppskattas.” Avslutar Emelie.

Lämna en kommentar