10 spansktalande kändisar

1. Danny Devito

Alla har sett något som Danny Devito är med i – It’s Always Sunny i Philadelphia, Taxi, Hercules och otaliga andra filmer och TV-program. Han uttryckte också titelkaraktären i Lorax – på engelska och på spanska! En speciell bakom kulisserna som släpptes med filmen visar Danny Devito som arbetar med en spansk instruktör för att översätta och spela in sina linjer på spanska. ”Om du förbinder dig till något … måste du gå hela vägen”, sa Devito i featuretten. Även om han kanske inte är flytande är hans spansktalande perfekt!

 

2. Matthew McConaghey

Skådespelaren och älskade Texan släppte nyligen en PSA på spanska med den mexikanska boxaren Canelo Álvarez för att uppmuntra maskbärning under koronaviruspandemin. ”Jag började forska och fann att meddelandet inte heller kom tillräckligt till den spansktalande befolkningen i Texas, USA och i Mexiko, sade McConaughey. Hans spanska i videon är ganska imponerande: ”Por favor, si vas a salir de casa, asegúrate de usar mascarilla (snälla, om du ska lämna huset, var noga med att ha en mask).”

Läs mer: Allt om influeraren Nathalie Danielsson

 

3. Will Smith

Du måste ge den här mannen lite kredit för att han ständigt försöker nå sina spansktalande fans. Smith publicerar ibland videor av sig själv på sociala medier som talar spanska och sjunger med till låtar som ”La Bamba” av Ritchie Valens och ”X” av Nicky Jam och J Balvin. Det finns också otaliga videor av honom på YouTube som talar spanska i reklamintervjuer för hans filmer.

 

4. Dakota Fanning

Skådespelerskan var tvungen att lära sig spanska för sin roll i filmen Man on Fire från 2004, där hon spelar en 9-årig kidnappad i Mexiko, räddad av en CIA-agent som spelas av Denzel Washington. Hon har inte tagit en spansktalande roll sedan dess, men vissa av hennes spanska kunskaper har fastnat sedan dess.

Läs mer: Kim Wall kan vinna journalistpris efter sin död

 

5. Kobe Bryant

Basketspelaren hade alltid ett speciellt band med sina Latino-fans, delvis för att Kobe talade spanska. Bryant tillbringade en del av sin barndom i Italien och lärde sig italienska, ett språk med många likheter med spanska. Han berättade för Univisión att titta på telenovelas med sin svärmor och fru var det som i slutändan hjälpte honom att nå flyt. Innan hans tragiska död i januari 2020 kunde han genomföra hela intervjuer på spanska.

 

6. Gwenyth Paltrow

Paltrow, känd för sin omfattande filmografi och sitt ökända livsstilsföretag Goop, låter som en spanjor när hon talar spanska. Hon förklarade i en spanskspråkig reklamintervju för sin film Iron Man 2 att hon blev flytande när hon gick på ett utbytesprogram till Spanien som tonåring. ”Jag encantó. Fue una temporada muy importante en mi vida (jag älskade det. Det var en mycket viktig säsong i mitt liv), ”sa Paltrow i intervjun.

 

7. Cardi B

Om du är ett fan av Cardi B: s musik visste du förmodligen redan att hon talar spanska. Rapparen, som heter Belcalis Almanzar, är halv Dominikaner och växte upp och talade spanska med sin far. Några av hennes låtar innehåller spanska verser, som ”I Like It” med J Balvin och Bad Bunny. Rapparen berättade för GQ 2018 att hon arbetar hårt för att bli av med sin accent i låtar – det är hennes husdjur. Men hennes fans älskar det och hon har nyligen börjat omfamna sin spanska och prata om frågor i Dominikanska republiken.

 

8. Will Ferrell

Will Ferrell har spelat i dussintals populära amerikanska filmer, men det är inte allmänt känt att skådespelaren spelade in i 2012-filmen Casa de mi Padre tillsammans med kända latinska skådespelare Genesis Rodriguez och Gael Garcia Bernal. Filmen är helt på spanska och Ferrell sa att det var viktigt att han spikade språket. ”Jag ville inte att skämtet i filmen var att jag pratade spanska dåligt”, sa han i en intervju.

 

9. Jack Black

Skådespelaren växte upp i södra Kalifornien och började lära sig spanska som barn. Under filmen Nacho Libre lärde han sig mer av språket för att bättre imitera accenten. Sedan dess har han tagit frågor från spansktalande journalister och har gjort ett imponerande jobb för att behålla sina färdigheter!

 

10. Ben Affleck

Skådespelaren, känd för filmer som Good Will Hunting, Argo och Gone Girl, bodde i Mexiko medan han filmade en tv-show vid 13 års ålder. Han sa att det att lära sig spanska vid den åldern hjälpte det att hålla fast vid honom senare i livet. Affleck sa i en intervju med Univisions Despierta America-show att hans 14-åriga dotter, som studerar spanska i skolan, driver honom att fortsätta förbättra sina förmågor.

Lämna en kommentar