EU tycker att piratkopiering är ett stort problem

EU anser att all typ av piratkopiering är ett stort problem. Det inkluderar såväl fysiska som digitala produkter. Enligt Torrentfreak är dessa områden särskilt problematiska när det kommer till piratkopiering, enligt EU.

 

Det här säger EU är ett problem

  • Piratkopierad film samt musik
  • Piratkopierat vaccin samt medicin
  • IPTV som inte innehar en licens, dvs. olaglig IPTV

 

Piratkopierad musik och film

Piratkopierad musik och film är ett stort problem enligt EUIPO, som är EU:s organ för immaterialrätt. Film piratkopierar man på streamingsajter och torrentsajter, och musik piratkopieras främst på slutna uppladdningsnätverk säger EU.

Läs mer: Så fungerar det med polisen i Trelleborg

 

Piratkopierad medicin och vaccin

EU menar även att medicin piratkopieras i stor skala. Allt ifrån huvudvärkstabletter till antibiotika piratkopieras säger de. Utöver detta är det även vanligt att vaccin piratkopieras och säljs till kliniker, vilket leder till att patienter får ta del av ett fullkomligt värdelöst skydd.

Läs mer: Så fungerar det med hagelskott

 

Illegal IPTV

Det är ett känt faktum att cirka 12 % av alla svenskar regelbundet tittar på illegal IPTV, som ger dig tillgång till alla tänkbara svenska kanaler såsom C More, Discovery, TV 3 och Kanal 5. EU har genomfört räder mot ett flertal distributörer inom Europa, men effekterna av dessa är än så länge små.

Lämna en kommentar