Finansministern säger att skatten kommer att höjas

Finansminister Magdalena Andersson har meddelat att skatten kommer att höjas, med hjälp av en ny skattereform. Skattereformen är en del av en bred överenskommelse, säger hon till DI.

Skattereformen kommer att bli en av finansministerns viktigaste arbetsuppgifter under mandatperioden, men alla är inte helt överens om hur skattereformen kommer att vara utformad. I synnerhet Centerpartiets Annie Lööf, som säger att skattereformen i själva verket kommer att sänka skattetrycket för vanliga svenskar.

Läs mer: Så mycket kostar det att ta studenten

 

Osämja mellan S och C

Men där håller inte Magdalena Andersson med. Hon säger i stället att den samlade skattenivån inte ska sänkas, och att Annie Lööfs tolkningar får stå för henne.

Magdalena Andersson förtydligar även att den nya skattereformen kommer att innehålla både höjningar och sänkningar, men allt som allt kommer skattetrycket att höjas. Hon poängterar även att det är viktigt att den gröna skatteväxlingen är av stor vikt, då det är viktigt att den fungerar som det är avsett.

Det kommer att bli en stor omställning för alla, säger Magdalena, som även poängterar att alla måste bidra till den gröna skatteväxlingen oavsett hur mycket man tjänar.

Läs mer: Miljöpartiet och deras politik om barn

Lämna en kommentar