Fördelar och nackdelar med att äta snorkråkor

Det finns inte mycket forskning som tyder på att det finns några fördelar med att äta snorkråkor.

En studie har dock påpekat att salivslemhinnorna som finns i snorkråkor hjälper till att bilda en skyddande barriär på tänderna. Denna barriär kan minska risken för att få hål i tänderna.

I en annan studie står det att salivslemhinnorna kan hjälpa till att bekämpa mikrober, såsom Candida albicans. Detta är den primära mikrob som orsakar munsår, så om du äter snorkråkor kan du minska risken för att få munsår.

Forskare måste göra mer forskning om vad som händer när man äter snorkråkor för att avgöra om det finns några hälsofördelar med det eller inte.

Läs mer: Allt om Alnarps rehabiliteringsträdgård

 

2 risker med att äta snorkråkor

  1. Slemmet i näsan fungerar som en inkörsport för virus och bakterier, som försöker invadera kroppen. Som en konsekvens av det kan varje snorkråka innehålla en stor mängd skadliga mikroorganismer.
  2. En ökad risk för infektioner då snorkråkor innehåller höga nivåer av streptokocker.

Läs mer: Vad får man för medicin mot psykos?

 

Om du får infektion vid snorkråksätning kan detta vara att vänta

  • Rodnad
  • Svullnad
  • Hudfläckar
  • Pusfyllda kokar
  • Smärta
  • Feber

Notera att de symptom som nämns ovan endast gäller vid infektion, och därmed är ovanliga.

Lämna en kommentar