Befolkning Malmö: Hur många bor det i Malmö?

Malmö är Sveriges snabbast växande stad, och det är främst tack vare att allt fler väljer att flytta till Malmö. Malmö har dessutom en ung befolkning, med en snittålder på cirka 35 år. I den här artikeln listar vi intressanta fakta om demografin i Malmö.

 

Vad ligger befolkningstillväxten på i Malmö?

Malmö har en befolkningstillväxt på cirka 4 000 invånare per år. Befolkningstillväxten beror på höga födelsetal, invandring samt det faktum att Malmö är en attraktiv stad där mycket händer. I Malmö bor cirka 36 % av alla skåningar, så om du träffar en skåning är det kanske en malmöit.

Läs mer: Taxikriget i Malmö 2016 – så gick det till

 

Hur gamla är dem i Malmö?

Malmö har som vi tidigare nämnt en ung befolkning. Nästan hälften av alla malmöbor är under 35 år, och 40 % har en ålder på mellan 18 och 34 år. Under 2020 föddes dessutom 4 882 barn i Malmö, vilket är en bidragande faktor till att snittåldern i Malmö är så här pass låg.

Läs mer: Så fungerar Trelleborgsgalan

 

Hur gamla är det som flyttar till Malmö?

Den största inflyttningen står personer som är mellan 20 och 25 år för. De som flyttar ut är i regel barnfamiljer i 30 till 45-årsåldern, som ofta beger sig till villaförorter. Barnfamiljernas barn flyttar dock ofta tillbaka till Malmö när de är mellan 20 och 25 år, och så cirklar det på.

Man kan absolut påstå att en win win-situation uppstår, där alla blir nöjda.

Lämna en kommentar