Laddar

KLART: IKEA bygger ett 30-tal lägenheter i populära området

I kvarteret planeras också bland annat en helt ny förskola, skola samt idrottshall.

delningar

I det nya området Skegrie öster, i Skegrie, kommer BoKlok att bygga 33 nya lägenheter.

I Skegrie öster kommer även en rad andra aktörer att bygga bostäder under de kommande åren. 24Trelleborg har tidigare skrivit om WeConstructions projekt, som bygger bostadsrätter i Skegrie. Till hösten börjar även Trelleborgshem sin byggnation av 36 nya lägenheter.

De nya hemmen från Boklok kommer att vara lägenheter med två, tre eller fyra rum och en yta på 55, 72 respektive 85 kvadratmeter. De byggs som bostadsrätter och alla lägenheter har egen balkong eller altan med gräsplätt.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en annan typ av boendeform än villor, som är den vanligaste bostadsformen här. Det gör att vi kan erbjuda mer till ett redan omtyckt område. Skegrie är en mysig by som har nära till både Trelleborg och Malmö. Pendlingsavstånden är utmärkta samtidigt som man bor nära både natur och hav. Att bygga här och kunna erbjuda bra bostäder till ett bra pris känns jätteroligt, säger Martin Berggren, kundansvarig säljare på BoKlok.

Försäljningen startar under hösten 2018 och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning där en turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

I kvarteret planeras också för en helt ny förskola och skola, samt en idrottshall och en bollplan. Försäljningen kommer att starta under hösten 2018 och inflyttning är beräknad till hösten 2019.

Relaterade artiklar