Laddar

Zlatans bok ska bli film

Jag är Zlatan ska filmatiseras och David Lagercrantz står för manus.

delningar

Han har just återvänt för spel i Premier League efter knäskadan. Men Zlatan Ibrahimovic har inte legat sysslolös under sin frånvaro från fotbollen.

Enligt Aftonbladet ska Zlatans biografi Jag är Zlatan nu filmatiseras. David Lagercrantz, författare till boken, står för manuset och produktionsbolaget B-Reel Films står för själva produktionen.

– Jag kan bekräfta att vi håller på med ett manus och att jag tror att det kan att bli väldigt bra. Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här. Men innan vi sätter igång med casting och allt måste vi vara överens om manuset, precis som vi var med boken, säger David Lagercrantz till tidningen.

 

Boken Jag äŠr Zlatan Ibrahimovic skriven av David Lagercrantz. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån.

Även produktionsbolaget bekräftar att arbetet med manuset har påbörjats.

Enligt tidningen ska manuset vara klart i mars nästa år. Därefter går arbetet vidare med att hitta passande skådespelare och en regissör. Likt boken ska filmen börja med Zlatan som ung pojke för att sedan visa hans resa hela vägen till Juventus.

– Jag kan säga så mycket som att det är en skildring av tillblivelsen av Zlatan. Uppväxten är ju det som också är själva dramat i boken; den amerikanska drömmen på svenska för första gången, säger David Lagercrantz.

Relaterade artiklar