Laddar

Winqvist stolt – trots förlusten

Förlust med 3–0 mot Östersund – men Patrick Winqvist kunde hitta flera positiva bitar i säsongens första tävlingsmatch.

delningar

Trelleborgs FF stod upp länge och väl mot Östersund, men föll till slut med 3–0.

En hedersam förlust, de klara siffrorna till trots, eftersom TFF verkligen bjöd upp till dans mot succélaget. Matchreferatet hittar ni här.

– Men tyvärr är det alltid det som räknas i slutändan. Resultatet, suckar TFF-tränaren Patrick Winqvist efteråt.

– Om vi bortser från resultatet och tittar på prestationen så ska vi vara stolta över flera insatser i matchen. Det är ingen spelare som faller ur ramen. Vi har nya spelare på den här nivån som växer in i det och jag är jättestolt över många spelares prestationer, säger Patrick Winqvist.

Målvakten Dennis Petersson spelade förra säsongen division fyra-fotboll med Trelleborg FC.

Och nu startade han mot plötsligt borta mot Östersund.

– Hans överlägset största match hittills och han klarar den uppgiften jättebra, berömmer Patrick Winqvist.

Matchen inleddes med ett stort tryck från Östersund, där hemmalaget radade upp chanser och skapade problem för TFF. Men sedan vågade sig TFF upp i banan och fick då också betalt.

– Det är delar i matchen som vi vågar kliva upp och vinner rätt mycket boll och skapar chanser. Men vi måste bli ännu modigare där, säger Patrick Winqvist.

Och Dino Islamovic var med och sänkte er med ett mål i dag. – Ja, han är där för att göra mål och där kunde han väl inte missa. Det är roligt att se han spela fotboll och se att han gör det bra. Vi gläds tillsammans med honom. Sen får vi se till att göra det bättre mot honom nästa gång vi möts.

Det var Lasse Nielsens och Alexander Blomqvists första match tillsammans som mittbackspar. Hur tycker du att det fungerade? – De gör det bra, men de behöver mer tid ihopa. Sen har vi en väldigt duktig mittback i Denis Hadzikadunic också. Vi har bra konkurrens där.

Deniz Hümmet fick vård efter slutsignalen och hjälptes av planen. Hur är det med honom? – Vi tror att det kan vara kramp, men det kan också vara en bristning. Han är inlindad, sen får vi se vad det innebär. Vi vågar inte säga något ännu, säger Patrick Winqvist.

Nästa cupmatch är den 25 februari, borta mot Kalmar FF. Däremellan åker Trelleborgs FF på ett träningsläger i Spanien.

Svenska cupen Östersunds FK–Trelleborgs FF 3–0 (1–0) Målen: 1–0 (9) Dino Islamovic, 2–0 (75) Tesfaldet Tekie, 3–0 (90+1) Tom Pettersson. Trelleborgs FF: Dennis Petersson (mv) – Victor Nilsson, Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Anton Tideman – Mattias Håkansson (ut 88), Robin Nilsson, Erik Andersson, Marcus Pode (ut 81) – Zoran Jovanovic (ut 85) – Deniz Hümmet. Inhoppare: Felix Hörberg (in 81), Johan Brannefalk (in 85), Noah Christoffersson (in 88).

Relaterade artiklar