Laddar

Vuxenläsken ska sätta Trelleborg på kartan

Två småskaliga Trelleborgsföretag startar nu ett nytt samarbete för att skapa en läsk för vuxna. "Det är ett fantastiskt roligt projekt" säger Magnus Servin på Hönsinge Hantwerksbryggeri.

delningar

24Trelleborg har tidigare skrivit om två av kommunens mikrobryggerier. Hönsinge Hantwerksbryggeri som skapar öl och Sodalicious som tillverkar ekologisk läsk. Företagen har nu startat ett samarbete och lanserade under torsdagen den gemensamma Humleläsken ”Hum-Hum”.

– Killarna i Hönsinge kan humle och jag kan läsk. Så vi satte oss ner och planerade och laborerade med olika humlesorter och smaker. Det gör att vi nu lanserar tre olika läsk med lite mer vuxna smaker, säger Mattias Lindemann på Sodalicious.

Humleläsken har än så länge inte blommat ut i Sverige men är i dag stor på den amerikanska och tyska marknaden. Förhoppningen är nu att de två små Trelleborgsföretagen kan få svenskarna intresserade av den nya drycken.

Det ska inte vara en sliskig läsk utan mer vuxna och skarpa smaker. Balansen har hela tiden varit mellan att det inte bara ska smaka öl och inte bara läsk. Det ska inte smaka dålig lättöl, då har vi misslyckats, säger Mattias Lindemann.

 

 

Målet är nu att sälja drycken på krogar i Trelleborg och via grossister till butiker och caféer runt om i Sverige. Produktionen är småskalig men blir intresset stort kan antalet flaskor enkelt öka.

Vi tycker egentligen bara att det här projektet är roligt, sedan får vi se vad som händer. Men lyckas vi sätta Trelleborg på kartan med hjälp av läsken har vi verkligen lyckats. En framgång här betyder ingen konkurrens mot våra andra produkter. Det är bara ett fantastiskt roligt projekt, säger Magnus Servin, delägare i Hönsinge Hantwerksbryggeri.

Relaterade artiklar