Laddar

VM-succé för Jessica – i brutala förhållanden

Efter ett väldigt tufft världsmästerskap räknas nu Jessica Fridlund som en del av världseliten – efter brandmannens tredje tävling någonsin.

delningar

Under måndagen tävlade trelleborgaren Jessica Fridlund i VM i swimrun, som i år anordnades i Stockholms skärgård. Jessica, som till vardags jobbar som brandman i Ystad, gjorde stor succé i sitt tredje lopp någonsin.

Tillsammans med partnern i Team Zeungum Life, Natalie Rec, kom hon på en femteplats med tiden elva timmar och 21 minuter.

– Det känns bra med tanke på att det är mitt tredje swimrun någonsin och att jag då kom femma i världen. Sedan kändes det som att komma i mål var en vinst i sig, det var brutala förhållanden med regn och 15 meter per sekund i vind. Det var mycket starka strömmar och varje simsträcka kändes som att vara i en torktumlare, berättar Jessica som är ganska nöjd med en placering som kunde ha blivit något högre.

– Femma är bra men vi fibblade bort fjärdeplatsen i slutet, då vi båda två missade att svänga upp på ett ställe och istället sprang rakt fram. Vi tog en extra runda på 500 meter och tyvärr kom ett annat lag före oss då.

Det största problemet för Jessica var annars att den kraftiga nedkylningen i vattnet ledde till smärta i knäna. Det var dock ingenting som stoppade brandmannen.

– Efter fyra timmar hade jag ont i knäna och sista sju var det bara att kriga mig fram, berättar hon.

I nuläget vet Jessica inte om det blir någon mer swimrun-tävling men utesluter ingenting. Under hösten har hon ett par löparlopp inplanerade samt VM i hinderbana, då hon ska försöka försvara sitt guld.