Laddar

Vilma är redo för en ny satsning på musiken – tack vare hemstaden Trelleborg

Som barn sågs Vilma Davidsson som en av Trelleborgs största musiktalanger. Efter en tid där motivation varit låg, så är Vilma nu redo för en ny musiksatsning. "Drömmen är forfarande att turnera och kunna leva på musiken" säger hon.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Precis som många andra talangfulla unga sångerskor har trelleborgaren Vilma Davidsson sökt lyckan via program som Talang och Idol. Men nu är det slut med det. Musikkarriären ska istället gå genom egna projekt och samarbeten.

– Hela grejen med Idol blev väldigt konstig för mig. Jag gick vidare till slutaudition första året. Men när jag åkte ur där så tänkte jag att det här inte var rätt forum för mig. Men i fjol så kontaktades jag av produktionen flera gånger. Jag kände att jag egentligen inte ville vara med, men sa till slut ja. Jag tror det var efter åttonde förfrågan.

Vilma fick gå in direkt till juryn, men fick två ja och två nej. Därmed blev det ingen slutaudition.

– Allt kändes konstigt och jag undrade varför de så gärna ville ha med mig. Det är mycket som inte visades i TV från den audition. Men jag känner mig klar med det där. Det blir inga fler försök i Idol.

I stället hoppas hon få kontakt med låtskrivare i Skåne. Hon vet att hon har en bra röst och en stor talang. Men det är just låtarna som saknas.

– Drömmen är ju så klart att hitta en låtskrivare som man verkligen klickar med och kunna göra låtar tillsammans. Sedan arbetar jag på ett projekt med en kompis, som vi hoppas kunna berätta mer om snart. Det kommer bli unikt i Sverige.

 

I hemstaden Trelleborg är hon känd för att ha varit med i lokala talangtävlingar som liten. Men när gymnasiet väntade så flyttade hon till Tingsryd och musikproducenten Andreas Carlssons gymnasieskola Academy of Music and Business.

– Det var de tre roligaste åren i mitt liv. Jag lärde mig så otroligt mycket. Men det var samtidigt väldigt tufft. Så när jag tog examen i somras så kände jag att jag ville hem till min familj och mina vänner. Jag vet att flytta till Trelleborg kanske inte är det bästa valet rent karriärmässigt, men det var något jag kände att jag behövde göra för att må bra. Jag har gjort några framträdanden här hemma, men vill så klart göra mer.

– Jag hoppas bara inte trelleborgarna glömt bort att jag finns, säger hon med ett skratt.

Även om livet i Trelleborg är bra så lever drömmarna och andra städer och större scener. Nu har hon samlat kraften för att göra en ny stor satsning på att bli artist.

– Jag känner att jag får bra stöttning av mina vänner och min familj. De pushar mig till att verkligen satsa. Jag har liksom inte tagit tag i det och skrivit musik och sjungit så mycket. Men det är dags att ändra på det, säger hon och fortsätter.

– Så finns det några låtskrivare där ute så är det bara att höra av sig.

Vad är slutmålet? – Det är såklart att kunna turnera och leva på musiken. Det är det som jag alltid har drömt om.

Relaterade artiklar