Laddar

Vikings spänner bågen – hämtar tre spelare från konkurrenten

Trelleborg Vikings spänner bågen rejält – och hämtar tre spelare från konkurrenten.

delningar

Trelleborg Vikings inledde under söndagen alltrean med att besegra Motala med 5–4 i Östergötland, efter bland annat sportchefen Robin Mårtensson stått för ett mål och tre assist.

Men innan dess hade Vikings också gjort klart med tre nya spelare från konkurrenten Limhamn. Det rör sig om backarna Gustav Sandgren och Robin Hansson samt forwarden Jimmi Oor.

Såväl Sandgren som Hansson gjorde debut i matchen mot Motala. Oor får däremot vänta. Vikings hoppas att han ska bli spelklar till torsdagens hemmamatch mot Åseda.

Vikings sportchef kommenterar de tre nyförvärven för 24Trelleborg.se.

Robin Hansson:

– Jag jagade honom redan förra säsongen. Enligt mig en av seriens bättre backar och kanske den bästa som finns att tillgå i närområdet.

Gustav Sandgren:

– Helt perfekt ålder och en back som inte kliver undan. Bra med pucken och en spelare vi kommer ha stor nytta av. Han är ödmjuk och kommer passa perfekt in i gruppen.

Jimmi Oor:

– Likt Robin har jag varit på honom i två säsonger. Riktigt nära inför förrförra säsongen. Poängstark och spelskicklig center med ett oerhört stort hjärta för ishockeyn. Precis en spelare vi saknat denna och förra säsongen.

Kommer ni plocka in något mer? – Med dessa spelarna ser det bra ut för framtiden och kommande säsong. Vi har inte stängt dörren för fler förstärkningar men samtidigt värnar jag oerhört om gruppen och föreningen på lång sikt. Tvingas vi tacka nej till spelare i detta läget hoppas jag de förstår oss och därmed kan vara öppna även i framtiden.

Och målsättningen? – Långsiktigt är det division 2. När vi väl går upp – då ska vi vara redo. Får vi ett läge kommer vi så klart gå gör det, men för vår del är föreningen det viktigaste. Mår vi bra har vi inga problem med att avvakta division 2 ytterligare en säsong. Och just nu mår vi bra.

Läs mer om spelarna i faktarutan intill.

Gustav Sandgren Ålder: 21. Längd: 189 centimeter. Vikt: 83 kilo. Position: Back. Skjuter: Höger. Moderklubb: Limhamns HK. Tidigare klubbar: Malmö Redhawks J18/J20. Aktuell: Nyförvärv till Trelleborg Vikings.

Robin Hansson Ålder: 24. Längd: 193 centimeter. Vikt: 91 kilo. Position: Back. Skjuter: Vänster. Moderklubb: IF Lejonet. Tidigare klubbar: IF Lejonet, Limhamns HK.

Jimmi Oor Ålder: 27. Längd: 190 centimeter. Vikt: 82 kilo. Position: Forward. Skjuter: Vänster. Moderklubb: Lunds IS. Tidigare klubbar: Lunds IS, Amager Ishockey, Limhamns HK.

 

Relaterade artiklar