Laddar

Vikings bjuder på entrén – och mycket mer

Trelleborg Vikings möter på torsdagskvällen Halmstad 2. Då bjuder klubben och sponsorerna på fri entré – och dessutom kommer de presentera sin nya lagkapten.

delningar

Stadens hockeylag bjuder på torsdagskvällen in till ”öppet hus” när Trelleborg Vikings möter Halmstad 2 hemma i Söderslättshallen. Bakom arrangemanget ligger hårt jobb från folk i föreningen. A-lagets sportchef, Robin Mårtensson, berättar mer:

– Det är cirka 130 inbetalande företag, familjer och sponsorer som lägger en krona per åskådare. Föräldragruppen ställer upp med att baka kakor, extra försäljning av godis, lotter och annat som kommer att finnas på plats. Vårt U9-lag kommer att åka ut tillsammans med a-laget på isen. Innan matchen börjar kommer vi att presentera vår nya lagkapten för kommande säsong, berättar Mårtensson.

Ny lagkapten i slutet på säsongen? – Det grundar sig i att vår förre lagkapten Stefan Timglas har valt att avsluta säsongen med Lund. I stället blir Frans Nordqvist vår nye lagkapten. Det är ett självklart, nästan det det tydligaste på många säsonger för min del. Han är en ledare och föreningsmänniska som förstår sig på helheten och har fötterna på jorden. Det är ett praktexempel och ett fint ansikte utåt för oss.

Men kvällens match kommer att bli betydelselös för Vikings. Frosta HC är redan klara seriesegrare och får därmed kvala vidare mot division 2.

– Det är så klart lite tråkigt men vi har fullt fokus på att avsluta snyggt. Väldigt många väljer att stanna vilket gör det smakfullt att redan nu kunna arbeta vidare på det vi startat. Återigen, som jag sagt hela säsongen, kommer detta ta tid. När steget väl tas, då vill vi vara redo och uppenbarligen var vi inte det i år. Inget konstigt med det, säger Mårtensson.

Vad hoppas ni på för publiksiffra? – I alla fall 500. Det brukar andra däromkring när vi har såna här tillställningar. Nu dröjer det fram till oktober innan vi spelar en hemmamatch igen.

 

Relaterade artiklar