Laddar

”Vi har en jättegod chans att slå Jönköping”

Trelleborg ställs mot Jönköping Södra i kvalet till Allsvenskan, efter att smålänningarna tappade allt i sista matchen. "Det är positivt för vår del att möta ett lag som tappar sin plats i sista omgången" säger TFF:s tränare Patrick Winqvist.

delningar

Under söndagen stod det klart att Trelleborg får möta Jönköping Södra i kvalet till Allsvenskan. Jönköping spelade bara 0-0 mot Östersund samtidigt som konkurrenten GIF Sundsvall tog tre poäng mot IFK Göteborg. Det innebar att Sundsvall gick om i den sista omgången. Just att Jönköping spelade bort sig själva vill TFF:s tränare Patrick Winqvist utnyttja.

– Det är positivt för vår del att möta ett lag som tappar sin plats i sista omgången. De kommer kanske att bli påverkade på det sättet. Sundsvall vinner ju sin plats att hålla sig kvar, Jönköping förlorar sin, säger Patrick Winqvist till Trelleborgs FF:s hemsida.

Även om det ofta är en stor skillnad mellan lagen i Superettan och Allsvenskan tror Winqvist att TFF har möjligheterna att skrälla till sig en plats i svensk fotbolls finrum.

– Fotboll är rätt enkelt på det sättet, för de flesta lagen kan vinna, även om ett lag egentligen håller högre klass än det andra sett över en serie. Det ser man internationellt, men även här i Sverige. Det finns inget lag som bara kan ställa ut skorna. Vi har en jättegod chans mot Jönköping.

 

Relaterade artiklar