Verksamheter flyr Trelleborg: "Sämre än tidigare"

Foto: Arkiv

Få nya företag vill etablera sig – allt fler lokaler gapar tomma.

delningar

Trelleborgs Allehanda rapporterade idag (måndag) om att HRF Förmedling har slutat att ta uppdrag i Trelleborg. Anledningen är att allt färre företagare vågar sig på att driva verksamheter. Stefan Johansson är mäklare på HRF och han säger till Trelleborgs Allehanda att det framförallt är två saker som ställer till problem: de höga hyrorna i centrum, samt områdena med köpcentrum som växer sig allt större utanför staden.

– Just nu är det väldigt få som är intresserade av att köpa något alls i Trelleborg. Vi har haft flera som vill sälja sina verksamheter, men vi tar inga uppdrag i Trelleborg just nu, för det blir inte sålt, säger Stefan Johansson till tidningen.

Trelleborg är inte den enda staden som står inför problemet med för få ägarbyten, även i Kristianstad rapporteras läget vara liknande. Skillnaden är dock att Trelleborg har drabbats mycket hårdare, enligt Stefan Johansson.

Det finns dock företagare som inte oroar sig över trenden:

– Vi har ett stort tapp för sällanköpshandeln, men jag tror det är väldigt branschindividuellt. Har man ett gediget mervärdeskoncept kan det nog fungera, men att bara öppna en klassisk butik håller inte längre, säger Frans Hellstrand, som är ordförande för Företagarna i Trelleborg och butikschef på Asks färg, till Trelleborgs Allehanda.

Han tror även att bostadsbyggena i centrum kommer att gynna handeln. Så länge konsumenterna tänker på att handla i sin hemstad och företagarna försöker utveckla sina verksamheter kan man skapa en mer levande handel.

Relaterade artiklar