I samarbete med annonsör

Varför är svåra spel så lockande?

Ja, hur kommer det nu sig egentligen att vi dras till specifika saker? För alla gillar vi ju olika, inte sant? Men vad är det då som bestämmer vad vi lockas av?

delningar

Varför gör vi som vi gör?

Ja, hur kommer det nu sig egentligen att vi dras till specifika saker? För alla gillar vi ju olika, inte sant? Men vad är det då som bestämmer vad vi lockas av? Självklart ligger det mycket i  ens egna tycke och smak, vilka ju är väldigt komplext framtagna. Men finns det någon annan förklaring?

För några år sedan lanserades det ett spel som det sades skulle vara ”omöjligt” att klara av. Det var ytterst få som hade och som skulle komma att klara av det. Vad tror det är som händer? Det inleddes såklart en härlig storm av nedladdningar av just det spelet, som ju skulle vara helt ”omöjligt” att klara av. Varför ens bemöda dig besväret om det skulle vara omöjligt att slutföra? Vad är det vi lockas av?

Sjävklart skulle det kunna vara som så att vi bara vill visa oss duktiga. Men högst troligt ligger det någonting djupare bakom dessa beteenden. Vad sägs om det faktum att hjärnan väldigt gärna vill ha utmaningar serverade för sig? Tänk dig själv om du aldrig skulle utmana din hjärna, utan att du bara går och står i samma saker och tankar, dag ut och dag in. Då skulle hjärnan bli rätt så trött, inte minst på dig, men också för att den är otroligt understimulerad och kanske inte får utlopp för allt det den faktiskt kan och vill – så att den sedan kan förse dig och din kropp med allt det den kan och vill. Ganska hjärndött om man tänker efter.

 

Hjärnan behöver ständig utmaning och vad vore inte mer ypperligt än ett spel, som kan bidra med dels det, men också med ett glatt nöje? På Casumo casino finns ett brett och varierande utbud av hundratals spel. Det finns någonting som passar för alla, oavsett krav på svårighetsgrad eller smak. Nu, låt oss säga att du skulle klara av det där ”omöjliga” spelet, eller något annat lite utmanande spel. Då skulle hjärnan efteråt vilja tacka dig genom att producera lite hormoner! Dessa hormoner skulle förmodligen bestå av dopamin – som gör dig fantastiskt nöjd och belåten. Så på sätt och vis skulle man ju kunna säga att man dras till utmanande och kluriga spel för att känna sig lite duktig, att man liksom är lite bekräftelsesökande av sin egen lilla hjärna. Eller så kan det ju faktiskt vara så att man helt enkelt gillar att utmana sig själv, eller sina kompisar, ibland?

 

En mängd olika spel för en fantastik hjärnutmaning

Det finns mängder med spel som skulle kunna få din hjärna att arbeta som aldrig förr! Ett spel där du måste aktivera din matematiska del i hjärnan kan vara en stor utmaning för vissa. Andra kanske tycker att det skulle bara mer utmanande med någonting som problemlösande spel bidrar med, där du verkligen måste bränna energi på att använda hjärnmusklerna. Precis så som med logiska utmaningar är det ett effektivt sätt att låta hjärnan jobba på. Det finns otroligt många varianter att välja mellan, och ett hett tips är att hålla utkik efter ständiga bonusar och kampanjer på Casumo, då dessa kan hjälpa till att bidra med att dina spelutmaningar tas till en helt annan nivå! Det finns en hel värld där ute!

 

Men du kan vara lugn! Det är tillåtet att vila hjärnan emellanåt också. Faktum är att den mår bäst av det. Så varför inte varva utmaningar med lite lättsamma och roliga spel? För som tur är finns ju även de bland alla hundratals spel online! Vem vet? Kanske pågår det just nu en kampanj för just ditt favoritspel? In och kika vet jag – för imorgon kanske det är försent.

 

Oavsett ditt förhållande till din hjärna borde du vara rädd om den och vårda den med omtanke. Likväl underhålla den med allt vad den förtjänar. Är du den matematiskt lagda personen? Eller kanske inte den matematiskt lagda? In och utmana din hjärna med lite Blackjack! Så kommer hjärnan din att tacka dig så det står härliga till. Det är inte en dag försent att få uppleva hjärnkontorets hårt arbetande i kombination med genuint spelnöje. Ha det roligt därute och tänk på att varva utmaning med vila!

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.