Laddar

Vännernas julkalender ger julklappar till behövande Trelleborgsfamiljer

Med hjälp av en digital julkalender sprider Kerstin Månsson och Maria Böös julglädje i Trelleborg.

delningar

Runt julen är trelleborgarna väldigt givmilda. Det har Maria Böös och Kerstin Månsson fått erfara. För några år sedan ville de hjälpa till genom olika organisationer med att bland annat laga julmat. Men hos flera organisationer var det redan fullt.

I år har de startat sitt eget projekt för att kunna skänka mat och julklappar till behövande trelleborgare. Projektet är en digital julkalender där invånarna kan buda på olika julklappar som stadens företag och föreningar har skänkt. Bland annat har Trelleborgs FF skänkt en fotboll med alla spelarnas autografer på.

– Det har varit mycket lättare än jag trodde att fylla kalendern. Det märks att väldigt många vill hjälpa till, det känns så klart jätteroligt, säger Maria Böös.

Till vardags jobbar hon som kurator på Söderslättsgymnasiet och Kerstin Månsson driver Sydkustens auktioner som även har hand om budgivningen.

Pengarna från budgivningen går sedan till Trelleborgs församling som delar ut julklappar och matpåsar till behövande trelleborgare.

– Det finns ett behov av julklappar och mat i Trelleborg och det behovet har dessutom ökat.

 

Några av presenterna som näringslivet har skänkt till julkalendern.

Julen är en jobbig tid för många trelleborgare som har svårt att få ihop det ekonomiskt med julklappar och allt runt omkring. För Maria och Kerstin är det därför en självklarhet att hjälpa till på sitt sätt.

– För min egen del så är allt det där med jul lite överstökat. Då känner jag att jag hellre lägger tid på att hjälpa dem som det faktiskt betyder väldigt mycket för, säger Maria Böös.

Auktionen pågår fram till 20 december, därefter kan trelleborgarna hämta ut sina paket på Sydkustens auktioner.