Laddar

”Utan mina följare hade jag inte levt i dag”

Nathalie "Nattid" Danielsson har gått från att vara självmordsbenägen och mobbad till att bli en av Sveriges mest hyllade kvinnor. Efter att själv ha gått igenom helvetet hjälper hon nu tusentals andra.

delningar

”Ful” och ”Anorexiabarn”

Det är ett ord som trelleborgaren Nathalie Danielsson fick höra dagligen under tiden i skolan. Varje dag var det någon som sa elaka saker till henne, frös ut och retade henne. Varje dag när hon kom hem grät hon i sitt rum. Det var en verklighet fick henne att tänka självmordstankar redan som barn.

– Det började redan när jag var sex år gammal. Många tror inte att det kan börja så tidigt. Men det gjorde det för mig. Sedan höll det på i nio år, säger Nathalie Danielsson och fortsätter.

– Jag var 10 år gammal då det var som värst. Då funderade jag på ta livet av mig första gången. Som tur var gjorde jag aldrig det. Mobbingen fortsatte och när jag var 15 så funderade jag på att ta livet av mig igen. Men då hittade jag Musicly och för första gången i mitt liv fick jag massa fina kommentarer.

På bara några månader fick hon över 100 000 följare, i dag har hon över två miljoner följare och är en förebild för både barn och vuxna. Även om det fortfarande sprids hat, så fylls hennes kanaler av kärlek.

– Mina fans räddade livet på mig. Deras fina kommentarer betydde så mycket för mig.

Sedan dess har succén bara fortsatt. Nyligen var hon en av profilerna som besökte Tubecon i Malmö. Ett event där Youtubeprofiler möter sina fans. Då fanns hundratals fans på plats för att hylla Nathalie och få hennes autograf.

– Det var helt sjukt. Jag fattade inte att det var mig dem ville träffa. Jag har nog inte förstått att lilla jag kan ha blivit så stor.

 

Nu är hon 16 år gammal och ska resa land och rike för att föreläsa om mobbing. Landets skolor står på kö och ett tufft turnéprogram väntar de närmaste månaderna. Men det är viktigt att komma och föreläsa menar hon.

– Jag tycker att det pratas för lite om mobbing i skolan. Så jag ska ut och prata på massor med skolor runt om i Sverige. Jag kommer prata om hur jag blev mobbad, vad som är mobbing och hur jag mådde under den tiden, säger hon.

När hon själv blev utsatt för mobbing saknade hon en förebild som kunde berätta för henne att det blir bättre, nu vill hon vara den förebilden för andra barn i samma situation.

– Det hade betytt mycket för mig om jag kunnat lyssna på någon som var i samma situation som mig. Därför vill jag nu hjälpa andra.

Vad skulle du vilja säga till dig själv som 10-åring? – Jag hade sagt att du ska aldrig ska ge upp. Tänk aldrig ens tanken på att avsluta ditt liv. Skit i vad alla andra tycker, även om det är svårt så måste man försöka.

Men framgången har inte varit en dans på rosor. Ett gäng har flera gånger besökt hennes hus. Bland annat har de kastat ägg och tegelstenar mot villan. Något som gjort att Nathalie inte vågar gå ut själv.

– Det har hållit på jättelänge. Jag har varit rädd att dem ska skada mig, så jag har alltid gått med mamma eller pappa. Men jag har bestämt mig att jag ska våga gå ut själv i år. Jag ska inte låta dem vinna utan jag ska kunna leva som en normal 16-åring.

På grund av mobbingen i hemstaden så talar mycket för att det inte kommer att bli någon framtid i Trelleborg. Familjen planerar att flytta från staden och Nathalie kommer att starta ett nytt liv där hon arbetar fullt ut med sina sociala medier.

– Ska jag vara ärlig kommer jag nog aldrig sakna Trelleborg. Jag vill starta ett helt liv någon annanstans. Nu vill jag fokusera på mina sociala medier, föreläsa och kanske skriva en bok. Jag vill släppa allt det här med mobbingen.