Upprustning av ny bassäng försenas på nytt

Genrebild: Mostphotos.

"Kan bara beklaga att det tar lite extra tid"

delningar

24Trelleborg har tidigare rapporterat om att den nya varmvattenbassängen som Trelleborgs badhus fick under sommaren skulle ha öppnat under vecka 37.

Men nu har det visat sig att golv och väggar där den nya bassängen ska ligga var så pass fuktiga att de måste torkas ut innan man kan färdigställa med tätskikt, kakel och klinker.

– Vi kan bara beklaga att det tar lite extra tid att få klart bassängen. Men i en sån här byggprocess är det viktigt att det är torrt så att man inte bygger in mer fukt i konstruktionen, säger Henrik Alkevall, fastighetschef på Serviceförvaltningen, i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Entreprenören räknar med att arbetet kommer vara klart vecka 45 och att nyöppningen för badgästerna sker den 12 november. Som om inte detta vore nog väntar entreprenören även på en försenad leverans av utrustning från Norge och Italien.

– Alla föreningar kommer återigen att bli informerade om det nya öppningsdatumet, och entreprenören gör sitt yttersta för att tiderna ska hållas, säger Henrik Alkevall.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar