Laddar

Uppgifter: Målvaktsstjärnan säljs till Roma – så stor är prislappen

TFF-målvakten på väg till Serie A, enligt italienska uppgifter.

delningar

Den senaste tiden har Trelleborgs FF:s inlånade målvaktstalang Marko Johansson, 19, omgärdats av italienska rykten om en potentiell övergång till storklubben Roma.

Enligt italienska gianlucadimarzio.com är nu Roma och Malmö FF överens om en övergång för Marko Johansson.

Nyhetssajten skriver att Roma köper loss Marko Johansson för två miljoner euro (cirka 20 miljoner kronor) plus framtida bonusar. Inga transferpengar går då till Trelleborg, utan till Malmö FF.

Bollen ligger nu i Marko Johanssons händer, som själv bestämmer om han flyttar eller inte. En övergång sker i så fall i sommar.

TFF har lånat Marko Johansson enligt ett avtal som varar säsongen ut. Det avtalet måste i så fall brytas av Malmö FF.

Men Trelleborgs FF:s tränare Patrick Winqvist är skeptisk till ryktena:

– Jag känner till ryktet, men jag tror inte på sanningen i det. Vi borde i sådana fall få den informationen, då vi har den tilltron till MFF att de skulle informera oss om de var överens med Roma. Jag kan inte tänka mig att MFF inte skulle informera oss om de var överens med Roma. Det låter ju ganska orimligt, säger Patrick Winqvist till Fotbollskanalen.

– Vi har väldigt goda relationer med Malmö och inte ens om man har en dålig relation med en klubb, så tror jag inte att man skulle göra så. Jag kan inte ta allting för givet, men det låter lite orimligt att det skulle stämma rakt av.

– Marko var med på dagens träning och kommer i morgon på träningen och ska stå på söndag. Det är där vi är just nu och sedan vet jag att det alltid kan ske många saker i den här branschen, så är det alltid.

Roma ska dock ha konkurrens från tyska Red Bull Leipzig som också är intresserade av målvakten.

Marko Johansson har kontrakt med Malmö FF till 2020 och är just nu utlånad till den allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF.

Om han fullföljer låneavtalet med TFF säsongen ut eller flyttar til Italien i sommar återstår att se.

Relaterade artiklar