Laddar

Unik butik har öppnat i Trelleborg: ”Inredning som sprider glädje”

Nätbutiken Thira satsar på unik inredning som gör skillnad. Nu har ägaren Katarina Leo öppnat en fysisk butik i Trelleborg.

delningar

Trelleborg har fått en ny unik inredningsbutik. Det är Katarina Leo som har öppnat butiken Thira vid Stortorget.

– Thira började med en nätbutik som jag har haft ett tag, men när den här lokalen blev tillgänglig så kände jag att jag ville öppna en fysisk butik. Den är jättefin, säger Katarina Leo.

Hon har i flera etapper bott och arbetat utomlands. Något som syns i utbudet. På ganska få kvadrat har hon lyckats samla produkter från många av världens hörn. Block från engelska designers blandas med hamamhandukar från Turkiet och tvålar från Grekland. Men det finns ändå ett tydligt tema.

– Mycket av sortimentet är handgjort och fair trade. Till exempel är de grekiska tvålarna tillverkade av 100 procent naturliga ingredienser med respekt för naturen, människan och djuren. En av leverantörerna stödjer ett kvinnokooperativ i Thailand. Jag tycker det är viktigt att samarbeta med leverantörer som är med och gör skillnad.

 

Dagens utbud är bara början. Det finns planer på att få in mer produkter till butiken i Trelleborg. Därmed kommer stadens invånare att ha en riktig guldgruva för att få tag på saker som få andra har.

– Mycket av sortimentet är jag ensam om, vilket så klart är jättekul. Jag gillar att köpa in roliga saker som samtidigt är funktionella och som köparen faktiskt använder ofta. Målet är att sälja inredning som sprider glädje, säger Katarina Leo.

 

Även om hennes nätbutik främst har kunder i Stockholm så var det en självklarhet för henne att öppna butiken i Trelleborg. Dels på grund av familjen och dels på grund av utvecklingen som sker i Trelleborg i dag.

– Det känns som att det händer mer i Trelleborg nu än på länge. Många butiker öppnar och det byggs på flera ställen. Det är väldigt trevligt och det gör det så klart mer intressant att öppna en butik här.

Kärleken mellan henne och trelleborgarna är än så länge ömsesidig. Invånarna strömmar redan till den nya butiken.

– Det har varit jättebra respons än så länge. Många har varit här och skrivit upp vad de önskar sig i julklapp. Det känns som att butiken uppskattas av trelleborgarna, säger Katarina Leo.

Relaterade artiklar