Laddar

Ungdomsgården tvingas stänga kvällstid: ”För mycket hot och våld”

Ungdomsledarnas bilddäck har skurits sönder, det har skett flera slagsmål och polisen har kallats in flera gånger. Nu har personalen fått nog. Oroligheterna på Gasverket gör att ungdomsgården stänger under kvällstid.

delningar

Gasverket Ungdomens Hus tvingas att stänga sin verksamhet under kvällstid. Anledningen är att det varit mycket bråk och stök i och utanför ungdomsgården. I ett meddelande på Trelleborgs kommuns hemsida skriver den ansvarige för verksamheten att personalen inte orkar längre.

Ungdomar har skurit sönder däcken på ledarnas bilar. De ska även ha tagit med sig knivar in i lokalen och flera slagsmål ska ha utbrutit. Det är framför allt den senaste veckan som situationen blivit ohållbar.

– Varför det har eskalerat har jag svårt att svara på. Men vi har uppmärksammat att det är allt för mycket våld och stök. Därför väljer vi att stänga under kvällstid en period framöver, säger Kultur- och Fritidsförvaltningens chef Jörgen Flink och fortsätter.

– Det är inget roligt beslut att ta, men vi tar det för allas säkerhet. Vi måste skydda personalen, besökarna och egendomen. Jag hoppas att vi kan få bukt med problemet och att det blir en kortvarig stängning.

Verksamhetsansvarige Anette Persson poängterar i ett meddelande på kommunens hemsida att personalen är erfaren och har utbildning för att på olika sätt förebygga och hantera situationer med ungdomar. Men i och med att arbetsmiljön blivit så dålig så orkar de inte med längre.Personalen har flera gånger fått larma polisen till ungdomsgården.

Kvällspersonalen kommer att flyttas till andra ungdomsgårdar.

Gasverket kommer fortsatt att hålla öppet fram till klockan 17:30 för de yngre. Under veckan ska kommunens representanter träffa polisen för att diskutera situationen på Gasverket.

 

 

Relaterade artiklar