Laddar

Ulf Bingsgård får ett eget radioprogram: ”En helt annan sida av mig”

Han gjorde sig känd i debatter i kommunfullmäktige. Nu ska före detta toppolitikern påbörja ett helt nytt projekt. "Det blir ett radioprogram om musikaler" säger Ulf Bingsgård.

delningar

Ulf Bingsgård har tidigare varit Kommunstyrelsens ordförande och Näringslivschef i Trelleborgs kommun. Men nu ska han påbörja en ny karriär som radiopratare.

Bingsgård ska börja sända radioprogrammet It’s Showtime på Radio Trelleborg. Programmet kommer att sändas varje tisdag och ska handla om musikaler.

– Det är en helt annan sida av mig som trelleborgarna kanske inte riktigt känner till. Men jag har ett stort musikalintresse och det ska bli väldigt kul att inte bara prata poltik, utan visa att jag har mer strängar på min lyra, säger Ulf Bingsgård.

Tror du inte att ett musikalprogram i Trelleborg blir väldigt smalt? – Nja, det blir en utmaning. Men fördelen är att programmet även kommer att sändas på webben och man kan komma tillbaka och lyssna senare. Jag hoppas så klart att många utanför Trelleborg som också vill lyssna på programmet. Jag tror inte att det finns något nischat program mot musikaler i dag.

Bingsgård åker själv gärna till London för se musikaler, i mars ska han dit på en ny studieresa och sedan komma med tips till svenskarna.

– Min tanke är att vi ska prata om musikaler som går i hela världen. Det blir ett program där vi lyssnar på musikallåtar från olika uppsättningar för att sedan prata om dem. Bland annat kommer jag fylla på med lite fakta om de olika kompositörerna och liknande, säger Ulf Bingsgård och fortsätter.

– Sedan hoppas jag så klart att få in lite gäster i programmet. Gärna musikalartister med koppling till Trelleborg.

Premiärprogrammet av ”It’s Showtime” sänds tisdagen den 6 mars klockan 16:00 på Radio Trelleborg 92,8.