Laddar

TV: Trelleborgsbördiga Maria skrapade hem storvinst

Det var ingen dålig summa som Maria Wicknertz vann på söndagsmorgonen.

delningar

42-åriga Maria Wicknertz kommer ursprungligen från Grönalund i Trelleborg men flyttade i början av 2000-talet till Stockholm. När hon var hemma i Skåne över jul bad hennes systerdotter henne att köpa ett par Trisslotter som skulle delas ut till familjen på julafton. Sagt och gjort. Maria inhandlade lotterna och köpte två extra som hon behöll själv.

Några veckor senare skrapade hon sina två lotter och insåg att det var tre tv-apparater på den ena.

– Alltså, tre tv-apparater? Vad händer då? Hur funkar det här? Jag var tvungen att läsa på baksidan, och eftersom jag skrapade ganska sent kände jag att jag inte kunde ringa klockan halv elva på kvällen, berättar Maria för Svenska Spel.

Dagen efter ringde hon till Svenska Spels kundtjänst och fick vinsten bekräftad. Drygt tre månader senare, närmare bestämt på påskdagen, var det dags för Maria att besöka Nyhetsmorgon för att skrapa fram sin vinstsumma i direktsändning.

250 000 kronor blev det och vinstpengarna ska bland annat gå till att köpa en ny sadel till hästen som Maria tar hand om. Dessutom finns det en plats i världen som lockar lite extra – Las Vegas.

– Jag har varit där en gång och lyckades då med ansträngning spela bort tio dollar, jag är inte den typen av gambler. Men showerna, de är så tekniskt avancerade. Och ja, vi är nördiga, skrattar Maria.

Se hela skrapet här nedanför.

Relaterade artiklar