Laddar

TV: Hör Trelleborgslåten – låten som kan bli en lokal hit

I januari ska Trelleborgs andraklassare ha en stor körkonsert. Men en av låtarna har redan börjat få spridning på nätet.

delningar

Har du länge önskat en låt om Trelleborg? Nu finns den och den är riktigt catchig. ”Trelleborgslåten” är en del av projektet tvåornas kör. Det går ut på att alla Trelleborgs andraklassare ska vara med i en stor kör som ska ha ett uppträdande i Söderslättshallen i vinter.

– Vi har två lärare i Jannike Stenlund och Magdalena Prahl-Broström som är ute och träffar hälften av eleverna nu och den andra hälften kommer att vara med i projektet under vårterminen. På konserten kommer 250 elever att framföra tio låtar tillsammans, en av dem är den här Trelleborgslåten, säger Kulturskolans chef Michael Nordberg.

Tvåornas kör är ett projekt som ursprungligen kommer från Malmö. I år är det premiär för Trelleborg i projektet. Ett initiativ som har uppskattats av eleverna.

– Det har blivit enormt populärt och uppskattat i Malmö och jag tror de har väldigt kul även här i Trelleborg. Låtarna är lätta för barnen att ta till sig. Just Trelleborgslåten är omskriven från en låt i Malmö för att passa vår stad.

Tror du Trelleborgslåten kommer bli årets hit i kören? – Ja, det är mycket möjligt, säger Michael Nordberg med ett skratt.

Andra låtar i projektet är ”Vi vill ha fred”, ”Alla barn” och ”Rymden”. Konserten för tvåornas kör sker den 25 januari.

Hör Trelleborgslåten i spelaren ovan. 

Relaterade artiklar