TV: Här grips misstänkta rånaren – följs av helikopter

Foto: Skärmdump / Polisen

Polisflyget i polisens region Syd har vid två tillfällen nyligen varit avgörande för att misstänkta gärningsman kunnat gripas.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Polisregion Syd omfattar länen Blekinge, Skåne, Kalmar och Kronoberg. Nyligen har regionens helikopter spelat en avgörande roll i två nyligen inträffade händelser.

Den ena händelsen utspelade sig i Eslöv där flera gärningsmän försökt tränga sig i en bostad genom att spraya en person med pepparspray i ansiktet.

När helikoptern anlänt till Eslöv kunde den leta efter personer som stämde in på de signalement som angivits till polisen. När polisbilen tappar den misstänkte kan helikoptern följa och observera vart han tar vägen, bland annat med hjälp av värmekamera.  

– Vi leder in motorcykelpolis och radiobilar, och gärningsmannen springer fram när han förstår att han är upptäckt, han övermannas av kollegor på marken. Utan vår medverkan hade gärningsmannen sannolikt lyckats gömma sig och undkomma lagföring, säger Jonas Andersson, baseringschef Polisflyget i Malmö.

Här kan du se insatsen:

Det andra fallet där polishelikoptern var behjälplig gällde ett villainbrott. När larmet om inbrott kom befann sig helikoptern i luften ett par mil därifrån, och påbörjade flygning mot platsen.

En hundpatrull som fanns ett par kilometer bort åkte också dit. När hundpatrullen kommer till villan springer de två gärningsmännen därifrån och hoppar in i en bil. Helikoptern påbörjar då ett efterföljande från luften.

Helikoptern har bra överblick och kan ge positioner till patruller på marken, till slut stannar gärningsmännen självmant och kan gripas.

– Om helikoptern inte varit på plats initialt hade de misstänkta säkerligen kommit undan. Dessutom medförde våra givanden av positioner att övriga patruller hann komma i fatt och gripa dem, säger Jonas Andersson.

Se när de misstänkta inbrottstjuvarna grips:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar