Laddar

TV: Familjen hyllar Kim Wall i ny video

I en ny video hyllar Kim Walls familj hennes arbete och berättar om hennes drömmar. "Hon var lycklig och framtiden var ljus" säger Kim Walls pappa i videon.

delningar

Efter journalisten Kim Walls försvinnande tidigare under hösten har hyllningarna till Kim och hennes arbete strömmat in från vänner och kollegor över hela världen. Nu har Kims familj hemma i Trelleborg skapat en video där man berättar hur Kim var som person och hur mycket man saknar henne.

I videon berättar familjen om Kims fantastiska berättelser, hennes nyfikenhet för världen och hennes drömmar om framtiden.

– 30 år gammal var hon på att etablera sig själv som en journalist i världsklass. Det var något hon pratade om mycket under sista sommaren. Efter år av slit skulle hon äntligen ta nästa steg. Hon planerade att bo ett år i Peking tillsammans med hennes livs kärlek. Kim var lycklig och framtiden var ljus. Det fanns inga moln på hennes himmel, säger brodern Tom Wall i videon.

För att hedra Kim Walls minne samt se till att hennes viktiga arbete kan fortsätta via andra kvinnliga journalister har en insamling startats.Insamlingen har i skrivande stund genererat i 105 000 amerikanska dollar till kvinnliga journalisters arbete världen över. Donationer till minnesfonden görs här.

– Kim kommer inte tillbaka. Men vi är skyldiga henne att se till att hennes viktiga arbete fortsätter, säger mamman Ingrid Wall i videon.

Målet är att nå 150 000 dollar.

Se filmen i klippet ovan. 

Relaterade artiklar