Laddar

Tungt beväpnad polis i Trelleborg efter misstänkta terrordådet

Den misstänkta terrorattacken i Stockholm påverkar även Trelleborg. Region Syd har höjt beredskapen och har nu beväpnad polis utanför centralstationen.

delningar

Strax innan klockan 15 körde en lastbil in i en folkmassa på Drottninggatan i centrala Stockholm. Stadsminister Stefan Löfven var snabbt ute och sade att Sverige var under attack.

Under eftermiddagen höll polisen presskonferens där man förklarade att man har höjt den polisiära närvaron på flera ställen runt om i Sverige. Även i Trelleborg syns den ökade närvaron. På centralstationen står tungt beväpnad polis för att upprätthålla trygghet.

– Vi vet inte om det rör sig om en enstaka händelse. Vi har fler poliser ute och har bevakning på strategiskt viktiga platser som vi vet har en ökad hotbild, säger Mats Löfving, chef för polismyndighetens nationella operativa avdelning.

Söderslättspolisen släppte strax efter klockan 18 ett uttalande om händelsen.

– Polisen har en nationell särskild händelse med anledning av händelserna i Stockholm. För polisen i Region Syd innebär det att vi arbetar med det trygghetsskapande arbetet på publika platser. Det innebär också att vi följer händelseutvecklingen och planerar vår verksamhet efter detta. Det kan komma att bli aktuellt för Region Syd att förstärka med personal till Stockholm.

Relaterade artiklar