Laddar

Trots hälsotrenden: Svenskarna dissar träningsresor

Svenskarna tränar helst hemma. - Foto: Mostphotos

Så många väljer att åka på träningsresa utomlands.

delningar

Det är Ticket.se som tillsammans med Sifo har undersökt svenskarnas intresse för träningsresor. Resultatet visar att trots att reseformen har blivit mer populär så är det endast ett fåtal svenskar som faktiskt packar träningsväskan och åker.

- Träningsresor är absolut en reseform som är på uppgång, men än så länge väljer svenskarna en avslappnande sol- och badsemester när det väl kommer till kritan. Det vi däremot ser är att intresset för träningsfaciliteter på hotellet blir alltmer viktigt. Många svenska resenärer väljer – än så länge – att utnyttja hotellets gym eller träningspass under semestern, istället för en renodlad träningsresa, säger Katarina Daniels PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Trenden kring träning och hälsa har pekat uppåt de senaste åren, men det är endast två procent av svenska resenärer som väljer att resa utomlands med fokus på att träna. Vanligast är fortfarande sol- och badresor, följt av storstadsresor. Träningsresor spås dock öka i populäritet.

- Många svenskar visar stort intresse för att åka utomlands på en träningsresa, men än så länge verkar det vara få som gör slag i saken och planerar en träningsresa i år, säger Katarina Daniels.

Så här vill de flesta svenskar spendera sin semester:

Sol- och badsemester, 42 procent

Storstadsresa (t.ex. London, Paris, New York, Berlin), 30 procent

Resa till mindre ort eller landsbygd, 17 procent

Storstadsresa där jag kan kombinera stad och bad (t.ex. Barcelona, Nice, Miami eller Los Angeles), 10 procent

Road trip, 7 procent

Rundresa/Backpackingresa, 6 procent

Äventyrsresa, t.ex. safariresa, 6 procent

Gruppresa, 5 procent

Vandringsresa, 5 procent

Kryssningsresa, 5 procent

Träningsresa, 2 procent

Annat, 20 procent

Tveksam, vet ej, 3 procent

Relaterade artiklar