Laddar

Trots 25 år på nacken – kunderna forsätter vallfärda till Agda’s

Gårdsbutiken Agda's Country Shop vid Simremarken klarar sig utmärkt utan att lägga pengar på reklam. Butiken har ett såpass gott rykte att kunder från hela Sverige vallfärdar till butiken för att fynda.

delningar

Längst vägen i Simremarken ligger ett litet hus som de flesta antagligen skulle kört förbi utan att reflektera så mycket över, om det inte vore för skylten ”Agda’s Country Shop”. Istället står nu bilar på hela grusparkeringen för att komma in i det lantliga huset för att handla spännande inredning till låga priser.

Det har nu gått nästan 25 år sedan dörrarna till gårdsbutiken öppnades i det gamla cementgjuteriet. Idéen att skapa en gårdsbutik väcktes när företaget Miljögården i Svedala hittade huset och ville göra något med den mysiga lokalen.

– Det här är deras outlet som har blivit otroligt populär. Framför allt under sommaren är det jättemånga som vill komma och handla, säger Laila Granelli som jobbar i butiken.

 Vad är förklaringen bakom succén? – Det är inte så mycket omkostnader här eftersom det är företagets egna varor. För att inte väggarna ska sprängas sönder i Svedala skickar de en del av överskottet hit som kunderna kan fynda till ett bra pris. Sedan är lokalen fantastiskt.

Just miljön är kanske det viktigaste elementet i framgången, menar Granelli.

– Folk går ner i varv när de kommer in i den här butiken. Det är en helt annan sak att handla här jämfört med Mobila och Emporia i Malmö. Det är ett lugn som många uppskattar.

Just den här dagen är det fullt med kunder i butiken, men det är inget ovanligt menar Laila Granelli. Efter 12 år i butiken har hon sett hur kunder från hela Sverige återkommer till butiken.

– Vi har kunder från Norrland som kommer hela vägen hit. Det är fantastiskt när det kommer en dundrande stor husbil från Umeå och ropar ‘Hej! Nu är vi här igen’. Vi har fått stamkunder från hela Sverige och även vissa från Danmark och Tyskland.

 

I en tid när fler handlar på nätet behövs Agda som ett viktigt alternativ, menar hon.

– Det är klart att man funderat på hur internet tar över köpen, men vi har fortfarande många kunder som uppskattar att vi finns och att vi erbjuder något unikt. Alla måste inte handla på nätet eller IKEA. Många vill också kunna handla på Agda’s.

Nu är förhoppningen att Agda’s Country Shop ska hålla öppet i minst 25 år till.

– Det skulle inte förvåna mig, säger Laila Granelli med ett leende