Laddar

Trelleborgsmoderaten om Batras avgång: ”Gör vårt jobb lättare”

Anna Kinberg Batra är inte längre Moderaternas partiledare.

delningar

På fredagsförmiddagen kom Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra med beskedet att hon avgår från sin post, efter att ha tappat partiets förtroende.

Trelleborgs oppostionsråd och gruppledare Mikael Rubin är inte överraskad över avhoppet.

– Nej, det var inte oväntat. Jag följer den interna partidiskussionen, säger Rubin som ser positivt på Kinberg Batras besked.

Det var helt rätt, folk har slutat att lyssna på henne. Hon är väldigt kompetent men den enda frågan vi får när vi är ute är när vi ska göra av oss med partiledaren. Vi vill inte ha henne som ett sänke, det här blir jättebra, fortsätter han.

Mikael Rubin anser att Anna Kinberg Batra har personifierat den gamla Reinfeldteran och hoppas nu att partiet kan finna en yngre förmåga.

– Jag är jättenöjd. Det är såklart tråkigt för personen men hon har hamnat i den situationen, säger Rubin och menar att man på lokal nivå inte påverkas av partiledarens avhopp.

– Inte över huvud taget. Vi har en egen lokal valorganisation med lokala medarbetare. Om något gör det vårt jobb lättare, då vi slipper svara på frågor om Anna Kinberg Batra.

Relaterade artiklar