Laddar

Trelleborgslukten släpps som doftgran

Ett företag satsar på att skapa doftgranar som luktar som olika svenska städer. "Alla som varit i Trelleborg känner igen Trelleborgslukten" säger mannen bakom den nya satsningen.

delningar

— OBS! Denna artikel publicerades 1 april 2018 och var ett aprilskämt —

Företaget 41 Dofter  specialiserar sig på doftgranar med minst sagt udda dofter. Nu släpper man en kollektion med stadsdofter, där bland annat Trelleborg får en egen lukt. Lukten ska tydligt sammankopplas med staden och därför har företaget satsat på att efterlikna doften i stadens västra delar, framför allt mot havet.

– Det är en kul grej vi gör och vi vet att många kännetecknar Trelleborg med tångdoften som man känner när man kommer in från motorvägen och mot centrum. Den är karaktäristisk för Trelleborg, säger VD:n Samuel Lapri som själv är uppväxt i staden.

Men passar den som doftgran? Jag tänker att den inte är så omtyckt? – För många lastbilschaufförer så är doften faktiskt ganska uppskattad. Det innebär att man efter en lång resa i Sverige snart får vila ut på färjan mot Tyskland. Vår marknadsundersökning har visat att de faktiskt blir glada av den här doften.

Trots det förväntar man sig inga försäljningssuccéer.

– Nja, vi får se hur många som faktiskt vill ha den. Det började som ett skämt i företaget. Man kan göra så mycket med doftgranar så varför inte också doften av Trelleborg.

Företaget kommer också släppa doftgranar med karakteristiska dofter från bland annat Oskarshamn, Filipstad och Kalix.