Laddar

Trelleborgsföretaget sprider sig över landet: ”Det är jättekul”

För ett par månaders sedan startade Trelleborgsparet företaget Sweden Runners med målet att bli störst i Sverige – de har nu kommit in bit mot målet.

delningar

Efter att trelleborgarna Petra och Marcus Ekenstierna drabbats av tragiska nyheter hittade de löpningen som blev svaret på vad de hade letat efter. År senare grundade de Sweden Runners med siktet mot att bli Sveriges största löparföretag.

Idén i företaget går ut på att motionsgrupper tillsammans tränar löpning, ledda av instruktörer. En första grupp nybörjare började träna i Trelleborg i maj under namnet Begin2Run. Sedan dess har konceptet spridit sig till bland annat Norrköping, Svedala och Malmö.

– Det känns bra, vi har fått bra respons och väldigt mycket positiv feedback, bland annat från loppen i Älvdalen och Trelleborg, säger Marcus Ekenstierna.

– Det är fler orter på gång inom det närmsta tiden. Vi har fått spridning på namnet och det är jätteroligt. Det går framåt, det gör det, fortsätter han.

I tisdags var paret Ekenstierna uppe i Norrköping för att besöka sin löpargrupp där, som är en av deras större med 20 personer vid senaste passet. I exempelvis Svedala, som är en betydligt mindre ort, krävs det mer marknadsföring innan det verkligen tar fart.

– Alla vet inte vad det är och vissa är rädda för att prova på. Men när man väl får reda på att det handlar om att springa och ha roligt tror jag det kan locka fler, säger Marcus som vill skynda långsamt med företaget.

– Först och främst handlar det om att få kvalitet på det, vi vill inte bara slänga ut en produkt som inte är kvalitetssäkrad. Vi är nya och har lite barnsjukdomar, det är därför det är bra att vi körde ett par pass fram till sommmaren. Då såg vi vad som behövdes rättas till.

Många hör av sig till Sweden Runners från olika delar av landet med önskan att bli ledare och fler medlemmar ansluter sig varje dag.

– Vi kan bli sex, sju orter innan årsskiftet. Sedan kan vi satsa lite större och mer när vi har satt ett ordentligt program med kvalitet, säger Marcus.

 

Relaterade artiklar