Laddar

Trelleborgseleverna släppte egen bok: ”Ett lärorikt projekt”

Det är sällan som författare debuterar när de går i femte klass. Men det gjorde ett 30-tal elever från Bäckaskolan när de tillsammans med elever från Söderslättsgymnasiet släppte boken "Noveller från Trelleborg".

delningar

Eleverna på Bäckaskolan och Söderslättsgymnasiet har det senaste skolåret arbetat med att skriva noveller. Under torsdagen var de dags för release av den nya boken ”Noveller från Trelleborg”.

Vad novellerna ska handla om har barnen själva fått bestämma, men mycket av det som skrivs handlar om Trelleborg. Bland annat har tre barn på olika sätt skrivit om vikingaborgen Trelleborgen.

Under arbetets gång har eleverna lärt sig att uttrycka sig i skrift med hjälp av författaren J.F. Hansson. Projektet varit en del av bildningsförvaltningens projekt Din Framtid och är ett nära samarbete med företrädare för arbetslivet.

Många av eleverna och lärarna har uppskattat projektet som en guldkant i skolans vardag.

 Adam Adler, Malin Lundius och Agnes Rådmark. Foto: Dan Paxer

– Projektet var kul, intressant och lärorikt. Alla får inte skriva en bok och ge ut den och alla var jättebra på att skriva, Agnes Rådmark och Adam Adler.

– Barnen har skrivit många texter under året, men denna gången var det på riktigt, läraren Malin Lundius.

 

Nu väntar distribution av boken till skolbiblioteken och biblioteken i Trelleborg och till Kungliga biblioteket i Stockholm. Det fick också planer för att boken ska släppas som e-bok.

Relaterade artiklar