Laddar

Trelleborgsbandet lever för partymusiken

Bandet NAJZ lever på att skapa feststämning med hjälp av covers. Samtidigt smider trelleborgarna planer på att börja skriva egen musik.

delningar

Trelleborg har historiskt sett varit en rockstad med många lokala duktiga rockband. Men det finns ett band som sticker ut på fler än ett sätt. Killarna i bandet NAJZ satsar på covers och partymusik.

De har blivit ett populära på firmafester och festivaler. Trots att det finns drömmar om att slå med egen musik, så trivs grabbarna med jobbet som partyfixare.

– Det är klart man har haft drömmar om egen musik och har det fortfarande. Men samtidigt har jag har alltid vetat om att det är kul att spela covers för folk på fester. Min farsa spelade i partyband. När jag var liten fick jag se honom på scenen och tyckte det var fantastiskt, säger Ted Sandberg.

– Det är sjukt roligt att stå på scenen, sedan spelar mindre roll vems musik det är. Det är väldigt tacksamt att spela i partyband med all den energin som musiken ger, säger Axel Dyberg.

Vi träffas under morgonkvisten på ett café. Killarna i bandet sitter lugna och berättar om deras koncept och musik. En helt annat miljö från när de ställer sig på scenen. Men de har inte svårt att ställa om till rollen som partyfixare. Tillsammans skapar de snabbt energin som behövs för att höja festerna.

– Det kommer av sig själv. Vi brukar peppa varandra innan och när vi går upp på scenen så kommer energin direkt. Vi brukar få dra igång publiken i början. Men efter några låtar är det publiken som ger oss all energi. Det är en riktigt härlig känsla.

I dag sjunger de låtar från 60-talet och framåt. Men om några år kommer de börja släppa sin egen musik.

– Vi vill testa att skriva eget i partygenren och se vad det leder till. Annars kommer vi fortsätta med det här konceptet och etablera oss även utanför Skåne. Vi trivs jättebra med det här och vi har sjukt roligt.

Finns det något drömgig som partyband? – Jag har alltid sagt att min dröm är att spela på Silja Line. En fredagskryssning där, det hade jag tyckt varit jäkligt häftigt, säger Axel Dyberg med ett skratt.

– Vi brukar säga att alla gig med god mat är ett drömgig. Det kan aldrig slå fel. Men annars är Sommarrocken i Svedala lite av en dröm, säger Ted Sandberg.

Det återstår att se vad nästa fest blir för Trelleborgsbandet.

Relaterade artiklar