Laddar

Trelleborgs kommun prisas igen: ”Oerhört glädjande”

Trelleborgs kommun kammade under onsdagskvällen hem ytterligare ett prestigefyllt pris.

delningar

Trelleborgs kommun fick under onsdagskvällen ta emot eDiamond Award. Priset delas ut till den organisation som under året bäst erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster. Det är kommunens nya handläggningsrobot som nu belönats med det ärofyllda priset.

– Det är oerhört glädjande att vårt arbete återigen uppmärksammas. Vi lyckas tack vare våra kreativa medarbetare som aldrig ger upp och som ser möjligheterna, säger förvaltningschefen Annikki Tinmark till kommunens hemsida.

Juryn motiverade segern på följande sätt: ”Socialförvaltningen har en lång tradition av att arbeta i telefon måndag – fredag och processerna är långa. Tack vare handläggarroboten är process och beslut i enklare frågor effektiviserad så personalen kan få tid med medborgarna. Processer som ex ansökan om städ, trygghetslarm, egenvård, tvätt, personlig assistans LSS är nu automatiserade. I samarbete med kommunens arbetsmarknadsförvaltning har nu resulterat i att försörjningsstödsprocessen är automatiserad. Trelleborgs kommun är först i landet med att ha en handläggarrobot och det här kan gagna hela landet där andra förvaltningsmyndigheter kan följa deras exempel.”

Trelleborgs kommun har tidigare i år vunnit Guldlänken för handläggningsroboten.

 

Relaterade artiklar