Laddar

Trelleborgs galna resa på bostadsmarknaden: ”Priserna har ökat med 2 257 procent”

De som har bott kvar i sin bostadsrätt i Trelleborg länge har gjort en väldigt bra affär.

delningar

Bostadspriserna har under de senaste åren stigit kraftigt i hela Skåne. Men när man ser till bostadsrätterna är Trelleborg i en klass för sig. På 20 år har priserna på bostadsrätter i Trelleborg ökat med 2257 procent, det visar statistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit fram tillsammans med mäklarstatistik. Även i Lund och Malmö letar sig prisökningarna upp till höga nivåer med 911 respektive 824 procent. När det kommer till villapriserna har de stigit mest i LommaVellinge och Malmö, med över 350 procent.

– Det finns två huvudsakliga skäl att bostadspriserna i Skåne ökat extremt mycket de senaste 20 åren. Först och främst beror det på urbaniseringen. Malmö är en av de storstäder i hela Europa som haft störst inflyttning sedan slutet av 1990-talet och en allmän brist på bostäder har drivit upp priserna, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Dessutom ser boendesituationen väldigt annorlunda ut i många skånska kommuner i dag jämfört med för 20 år sedan.

– Bostadsrätter har blivit en allt vanligare boendeform och därför har trycket på den typen av bostäder bara fortsatt att öka, säger Kasper Isgren.

Här har bostadsrättspriserna ökat mest i Skåne: 1. Trelleborgs kommun +2 257% 2. Lunds kommun  +911% 3. Malmö kommun +824%

Här har villapriserna ökat mest i Skåne: 1. Lomma kommun +410% 2. Vellinge kommun +408% 3. Malmö kommun +359%

Relaterade artiklar