Trelleborgs galna resa på bostadsmarknaden: ”Priserna har ökat med 2 257 procent”

De som har bott kvar i sin bostadsrätt i Trelleborg länge har gjort en väldigt bra affär.

delningar

Bostadspriserna har under de senaste åren stigit kraftigt i hela Skåne. Men när man ser till bostadsrätterna är Trelleborg i en klass för sig. På 20 år har priserna på bostadsrätter i Trelleborg ökat med 2257 procent, det visar statistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit fram tillsammans med mäklarstatistik. Även i Lund och Malmö letar sig prisökningarna upp till höga nivåer med 911 respektive 824 procent. När det kommer till villapriserna har de stigit mest i LommaVellinge och Malmö, med över 350 procent.

– Det finns två huvudsakliga skäl att bostadspriserna i Skåne ökat extremt mycket de senaste 20 åren. Först och främst beror det på urbaniseringen. Malmö är en av de storstäder i hela Europa som haft störst inflyttning sedan slutet av 1990-talet och en allmän brist på bostäder har drivit upp priserna, säger Kasper Isgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Dessutom ser boendesituationen väldigt annorlunda ut i många skånska kommuner i dag jämfört med för 20 år sedan.

– Bostadsrätter har blivit en allt vanligare boendeform och därför har trycket på den typen av bostäder bara fortsatt att öka, säger Kasper Isgren.

Här har bostadsrättspriserna ökat mest i Skåne: 1. Trelleborgs kommun +2 257% 2. Lunds kommun  +911% 3. Malmö kommun +824%

Här har villapriserna ökat mest i Skåne: 1. Lomma kommun +410% 2. Vellinge kommun +408% 3. Malmö kommun +359%

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar