Trelleborgs FF ingår avtal med Skåneklubb

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN

Flera spelare lånas ut.

delningar

Trelleborgs FF har ingått ett samarbetsavtal med Kristianstad FC. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Avtalet innebär att Noah Christoffersson, Oscar Malmgren och Dardan Dakaj lånas ut till Kristianstad FC, men Trelleborgs FF har möjlighet att kalla hem spelarna för match inom 24 timmar. 

Bakgrunden till avtalet är att Trelleborgs FF valt att lyfta yngre spelare i U19-truppen. Det eftersom målet att spela i U19 Allsvenskan under kommande säsong redan är uppfyllt. Samtidigt vill föreningen ge de spelare som spelar sin sista juniorsäsong möjlighet till både utveckling och speltid på seniornivå. 

– Sedan vi blev klara för U19-allsvenskan har vi diskuterat en föryngring av U19-truppen och kommit fram till att våra spelare födda 00 och 01 kommer att bilda truppen under hösten. Detta är en tydlig investering för nästa år. Våra spelare födda 99 behöver utmanas och vi ser detta som en bra möjlighet att göra steget mindre mellan junior och seniorfotboll. På så sätt ökar spelarna sina möjligheter till ett seniorkontrakt i Trelleborgs FF. Vi vill sätta spelaren i centrum och låta deras bästa gå före kortsiktiga resultat. Med detta avtal kommer vi att kunna säkerställa deras speltid, säger Kristian Haynes, sportchef ungdom i Trelleborgs FF i ett pressmeddelande. 

Enligt avtalet kan spelare representera båda Trelleborgs FF och Kristianstad FC i tävlingsmatcher under höstsäsongen. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar