Laddar

Trelleborgs FF har allsvenskans dyraste årskort

De som vill ha ståplats under Trelleborgs FF:s allsvenska säsong får gräva djupt i fickorna. Men sittplatserna är desto billigare. "Det är på sittplatserna som vi ser att vi har störst intresse" säger TFF:s marknadschef Peter Kronström.

delningar

Den första april går Trelleborgs FF in i allsvenskan i fotboll igen. Ett steg upp i fotbollshierarkin innebär även en högre prisklass för lagets supportrar. Men det är främst de som vill ha ståplats som kommer att känna den största skillnaden.

Nu står det nämligen klart att årskorten för ståplats höjs från 1 500 kronor till 2 300 kronor. Medlemmarna i supporterföreningen True Blues får ett höjt pris från 1 200 kronor till 1 600 kronor.

– Det ligger så klart i att vi har gått upp till allsvenskan. Vi måste hänga med i prissättningen, säger Peter Kronström som är marknadschef på Trelleborgs FF.

Priserna är dock inte bara höga jämfört med förra året. TFF:s ståplatspriser är högst i hela ligan. TFF tar exempelvis 300 kronor mer än de svenska mästarna Malmö FF.

– Vi har märkt att det främst är ungdomar och True Blues som vill ha ståplats. Där ger vi ett billigare pris till båda. Sedan kan det så klart vara personer som ändå vill ha ståplats. Men då är det smart att gå med i True Blues och sedan köpa ett billigare årskort. Det är ändå det vi vill i slutändan, säger Peter Kronström.

Ser man till sittplatserna håller TFF desto lägre priser. Ett årskort för sittplats kostar 2 900 kronor, bland de billigaste i hela allsvenskan.

– Det är där vi ser att vi har störst intresse. Då känns det bra att vi kan hålla låga priser. Vi har gjort en höjning, men jag tycker ändå vi håller bra priser.

Priser för årskort ståplats i Allsvenskan 2018

AIK 1700 kr BK Häcken 1340 kr Brommapojkarna 1500 kr Dalkurd Inget pris klart Djurgården 1400 kr Elfsborg 1100 kr Hammarby 2000 kr IFK Göteborg 1200 kr IFK Norrköping 1295 kr Kalmar FF 750 kr (begränsad period) Malmö FF 1995 kr Sirius 1995 kr Sundsvall 2000 kr Trelleborgs FF 2300 kr Örebro SK 999 kr Östersund FK Inget pris klart (förra året 1875 kr)

Fotnot: Många lag har olika prisklasser när det gäller sittplatser. Vilket gör det svårt att jämföra sittplatspriserna.

Research: Linus Vedmar och Filip Edvardsson

Relaterade artiklar