Laddar

Trelleborgaren tränar hundratals svenskar – via Facebook

Martin Bach var länge en av Sveriges mest eftertraktade personliga tränare. Nu har han sadlat om och coachar människor från hela världen, via sociala medier.

delningar

Martin Bach från Gislövs läge har fyra år i rad blivit nominerad till ett av landets bästa personliga tränare. I år bröts den sviten, eftersom han utformat ett nytt koncept. Numera arrangerar han ”BootCamps” via sociala medier.

– Jag hjälper fler idag än vad jag kunde göra tidigare. Min verksamhet har i dag gått över från att sälja min tid till att hjälpa fler med min kunskap. Förr kunde jag ha tio till tolv kunder på en dag, nu är vi 150 personer, säger Martin Bach.

Alla övningar och tips sker via en hemlig grupp på Facebook. Där får deltagarna ta del av träningsvideos och coachning helt via det sociala nätverket.

– Det känns som vi lär känna varandra, även om det är digitalt. Jag lägger upp videos varje morgon och kväll. Så de är med på min morgonpromenad och i mitt vardagsrum. Sedan diskuterar vi väldigt mycket tillsammans. Jag tror att det är ett bra koncept för dem som inte känner att de vill köpa ett gymkort eller lägga dyra pengar på en personlig tränare.

Om allt sker online och de behöver coaching, är det inte väldigt lätt att fuska? – Absolut är det så, men det bygger på egen motivation. Där är gruppen väldigt viktig. Eftersom vi har 150 stycken på samma resa har det blivit som att vi är en stor familj, det gör att deltagarna peppar varandra. När någon har nått sitt mål så inspireras de andra att göra det själva också. Det tror jag är väldigt nyttigt i det här projektet, säger Martin Bach och fortsätter.

– Det är klart att det är jobbigt, annars hade alla klarat det. Men många deltagare når målet och mår bra på vägen.

Framtiden ligger i hans Bootcamps, menar han. Grupperna tecknas snabbt upp och har blivit väldigt uppskattade av deltagarna. Det är därmed bara en tidsfråga innan det kommer in konkurrenter på marknaden.

– Det har blivit väldigt populärt med personliga tränare som man möter digitalt. Men jag tror inte att det i Sverige finns något lika stort projekt.

Relaterade artiklar