Laddar

Trelleborgaren lurades in i en våldtäkt: ”Lever i en mardröm”

Hon hotas och trakasseras dagligen av en kvinna i Trelleborg. Nu vill hon dela sin berättelse för att få fler att anmäla. "Det går inte att leva så här" säger hon.

delningar

Hon lever i en mardröm och vet inte hur hon ska komma ur det. Så beskrivs livet för en kvinna i Trelleborg som den senaste månaden har trakasserats och mordhotats av en annan kvinna. Nu väljer hon att dela med sig av sin berättelse, för att samhället ska få upp ögonen och börja hjälpa henne.

– Det är en kvinna som jag har varit god man för. Allt började med att hon började låna pengar av människor och sa att de sedan skulle få igen pengarna av mig, säger hon innan hon fortsätter.

– En dag i december så tvingade hon med mig till en annan ort för ett ärende. Det visade sig att vi skulle till hennes kompis som hade planerat att begå en våldtäkt mot mig. Så blev det också. När jag till slut kom ut därifrån förstod jag inte att hon hade planerat detta. Så jag bad henne ringa polisen, men det gjorde hon aldrig.

Till slut kunde kvinnan ta sig till sjukhus och upprättade även en anmälan hos polisen. Då började nästa mardröm för henne. 

– Hon har stulit min telefon och kontaktar mig, min man, mina barn och mina släktingar för att få mig att ta tillbaka anmälan. Hon säger att jag ska dö om jag inte gör det.

– Hon spionerar och kartlägger vart jag befinner mig. Hon kommer till mitt jobb och följer efter min familj, så nu lämnar jag inte hemmet längre. Senast i dag så skickade hon brev till mig. Vi lever i ständig skräck från den här människan.

Gärningskvinnan har fått ett kontaktförbud men det har hon redan struntat i och fortsätter med sitt beteende. Hjälpen från polisen är dålig och hon vet inte vad hon ska ta sig till.

– Jag hänvisas runt till olika personer, men jag kan inte säga att jag får någon hjälp. Det är kontaktförbudet, men inte så mycket mer. De säger bara att hon är sjuk. Men även om hon är sjuk så är hon kapabel till hemska saker. Min släkt och mina vänner förstår inte hur det kan fortsätta, när det finns så mycket bevis.

Varför väljer du att prata med media? – För folk måste veta att det finns en farlig kvinna som går lös. Jag vet att hon är känd och har hotat många i den här staden. Jag hoppas att fler vågar anmäla så att vi kan få bort henne. Det går inte att leva så här, säger hon och fortsätter.

– Polisen och samhället måste få upp ögonen för mig och andra som har blivit drabbade av henne. Jag gråter dagligen och har ingen möjlighet att sova, för hon är ofta utanför mitt hem. Jag vill inte människor ska tycka synd om mig utan att samhället och polisen måste agera, man ska ha rätt att känna sig trygg i sitt hem och utanför sitt hem.

Om ingenting görs kan kvinnan tvingas att fly från Trelleborg.

– Snart har vi ingen annan utväg än att flytta för att få vara ifred.

Fotnot: Kvinnan har valt att vara anonym

 

Relaterade artiklar