Laddar

Trelleborgare frias från mordförsök – ingen minns någonting

En man från Trelleborg åtalades för ett mordförsök. Men i rätten kunde ingen ge en klar bild av händelseförloppet. Nästan alla inblandade var påverkade av narkotika och minns ingenting.

delningar

En man hemmahörande i Trelleborg åtalades för mordförsök på en annan man i staden. Men i Ystads tingsrätt friades mannen. Anledningen är att varken gärningsmannen, målsägaren eller vittnena har klara bilder av händelseförloppet.

Enligt domen ska det ha varit en fest i en trappuppgång där flera personer befann sig. Den nu friade mannen ska ha knackat på hos festfixaren, men hon befann sig hos en granne. När mannen insåg att hon inte varit där ska han blivit arg över att det befann sig andra personer i lägenheten. Enligt åtalet ska mannen ha tagit en kniv och försökt attackera en av festdeltagarna, något som åklagaren inte lyckats bevisa i tingsrätten.

Till historien hör att majoriteten av deltagarna var påverkade av narkotika och att deras minnesbilder påverkats av drogerna. Endast en person har lyckats lämna trovärdiga uppgifter och de visar på att mordförsöket inte inträffat.

Mannen frias därmed för mordförsök men döms för narkotikabrott.

Relaterade artiklar