Laddar

Trelleborgare förstörde bil med sin rumpa – döms

En man i Trelleborg döms för rån och skadegörelse av tingsrätten. Enligt vittnesuppgifter ska han ha hoppat upp med sin bakdel flera gånger på en bil så att den gick sönder.

delningar

En man i Trelleborg döms för rån och skadegörelse efter att han har börjat bråka med en av sina bekanta utanför Folkets park i mars. Gärningsmannen var där med några av sina vänner när han träffade på offret.

Gänget började prata om att de skulle börja repa hans bil. Bilägaren blev upprörd och började skrika på männen. En av killarna menade då att allt var ett skämt och att ägaren överdrev. Det hela resulterade i en dispyt där bilägaren blev slagen i ansiktet och rånad på en hundralapp som han hade i plånboken.

Vid bråket ska gärningsmannen även ha förstört offrets bil. Enligt ett vittne till händelsen ska gärningsmannen ”hoppat upp med ‘röven’ på motorhuven flera gånger”

Mannen nekar till brott men tingsrätten väljer att gå på målsägarens linje. Gärningsmannen döms nu för både rån och skadegörelse av bilen. Han döms till ungdomsvård och ska betala ett skadestånd på 13 900 kronor till offret. Av dem handlar 5 000 kronor om kränkning och 8 900 om att ersätta motorhuven.

Relaterade artiklar