Laddar

GLÄDJEBESKEDET: Trelleborg får en ny festival

Danmark kommer nästa år att få tillbaka en liten bit av Trelleborg. För 24Trelleborg avslöjar arrangören att det finns långt gångna planer på att starta en dansk festival i staden.

delningar

Eldsjälen Bo-Göran ”BG” Andersson vill utveckla evenemangsutbudet i Trelleborg. Till 24Trelleborg avslöjar han att det finns långt gångna planer på en ny festival i kommunen nästa år.

Festivalen som har arbetsnamnet ”Kom så hygger vi oss” är en helt danskinspirerad festival. Nu satsar man på att få in Gasoline-sångaren Kim Larsen och den danska popsångaren Rasmus Seebach som största musikakter. Den senare av dem är ett namn som egentligen är ekonomiskt orimligt för en stad som Trelleborg. Men då finns det ett ess i rockärmen.

– Jag var bekant med hans pappa Tommy, som tyvärr är avliden sedan några år tillbaka. Jag håller på och ser med Rasmus om vi kan få honom att komma över. Annars är det en otroligt dyr artist i dag, han är väldigt het i stort sett hela världen. Vi får se, vi jobbar på det och hoppas att det ska kunna funka, säger Bo-Göran ”BG” Andersson.

Förutom danska artister ska festivalen även servera dansk mat. Exakt datum för festivalen är inte officiellt nuläget, men målet är att den ska ske under 2018.

Relaterade artiklar