Laddar

Trelleborg kan skrälla och bli årets sommarstad

Just nu pågår den årliga tävlingen Årets Sommarstad. Få tror på att Trelleborg kan knipa en plats i topp 10. Men än finns möjligheten att rösta.

delningar

Titeln Årets Sommarstad är något som många kommuner drömmer om att vinna. De två senaste åren har Kalmar segrat och är i år favoriter tillsammans med Halmstad, Västervik och Härnösand.

Men frågan är om Trelleborg i år kan skrälla och ta en plats på topp tio. I fjol missade alla kommuner på Söderslätt samt populära Ystad en plats på topplistan. Men för att nå en topplacering krävs det att både kommuninvånarna och turister börjar rösta på Trelleborg.

– Vi hoppas på att få så många som möjligt att engagera sig för sin sommarstad, och vi kör ett liknande upplägg som förra året med två tävlingar i en. Antingen tävlar man med att rösta och ge sitt bästa tips om sin sommarstad på vår hemsida, eller så läggar man upp en bild på Instagram från samma stad, säger Louise Nilsson, projektansvarig för Årets Sommarstad på Reseguiden.

Röstningen sker på Reseguiden.se och pågår fram till den 23 maj.

Sveriges 10 sommarstäder 2017 (2016 inom parentes):

1 (1) Kalmar 2 (3) Västervik 3 (6) Härnösand 4 (2) Halmstad 5 (4) Karlskrona 6 (8) Falkenberg 7 (ny) Visby 8 (5) Varberg 9 (7) Hjo 10 (9) Mariestad