Trelleborg har fått en ny pysselbutik: ”Bara fantasin sätter gränser”

Företaget Gummiapan har funnits i Trelleborg i sju år, men få har vetat om dem. Nu hoppas man locka fler kunder till sin nya stora butik, med betydligt generösare öppettider.

delningar

Företaget Gummiapan har i flera år varit en stark aktör på den internationella marknaden och via nätet. Men för den breda massan i Trelleborg har scrapbook-företaget varit en doldis. Nu är förhoppningen att det ska bli ändring på det.

Maskingatan har man nu öppnat upp en helt ny butik att välkomna kunderna till.

– När vi låg inne stan hade vi bara öppet en dag i veckan, så bara de riktigt intresserade visste att vi fann. I de här lokalerna kan vi ha öppet sex dagar i veckan. Vi har vårt kontor och vår tillverkning här och då kände vi att vi lika gärna kan ha en öppen butik också. Sedan är tanken att vi ska kunna ha lite träffar och liknande inne i butiken på kvällarna, säger Joakim Lenander som driver Gummiapan tillsammans med sin sambo Jeanette Nilsson.

 

I butiken finns nu cirka 2 000 stämplar att välja mellan. Något som skapar obegränsade möjligheter menar ägarna.

– Det roliga med scrapbooking är att det bara är fantasin som sätter gränser. Många kunder visar sina egna kreationer utifrån våra produkter, vilket är jättekul.

Scrapbooking ses av många som en ganska smal genre för en butik. Men öppnandet av en stor specialbutik i en liten stad som Trelleborg tycker de dock inte är konstigt, och intäkterna kommer från flera håll.

– Intresset för scrapbook är väldigt stort i Trelleborg och många kommer även från andra kommuner för att handla. Men sedan är vi leverantörer och har en internetbutik också, bara butiken hade nog varit svårare att gå runt, säger Joakim Lenander.

 

Företaget är bland annat stora leverantörer på den tyska marknaden. Där uppskattas trycken som skapas i lokalen i Trelleborg. Nu hoppas man locka även butikskunderna.

– I dag har vi väldigt många unika produkter eftersom det är vi själva som gör dem. Det är det som är vår styrka. Vi brukar även arrangera scrapträffar här i Trelleborg där vi hyr hela Parken och har en workshop. Det brukar vara väldigt uppskattat.

Sedan butiken öppnade den sjätte september har många fått upp ögonen för butiken, något som till viss del förvånar ägarna.

– Det har kommit väldigt många kunder som inte har handla av oss tidigare, vilket känns jättekul. Många hade ingen aning om att vi fanns, men vi har ju varit i staden i sju år. Så det känns jättehärligt att de hittar till den nya lokalen istället, säger Joakim Lenander.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.