Laddar

Trelleborg får ett nytt motionslopp: ”Blir en unik tävling”

I år är det premiär för en ny tävling i Trelleborg, när ett swimrun ska arrangeras i hamnen. "Jag tror och hoppas att det blir en rolig upplevelse för alla deltagare" säger Lotta Wahlqvist, ordförande i Team Trelleborg Triathlon.

delningar

Det är sedan tidigare klart att det inte kommer att arrangeras något triathlon av föreningen Team Trelleborg Triathlon under 2018. Men nu står det klart att Trelleborg får sitt första swimrunlopp i stället. Det vill säga ett lopp som består av simning och löpning.

– Även om det inte blir något triathlon så har vi haft målet att arrangera något annat lopp i år. Efter en mycket bra dialog med Trelleborgs Hamn, har vi fått möjligheten att arrangera ett swimrun i hamnen under Hamnens dag, säger Team Trelleborg Triathlons ordförande Lotta Wahlqvist och forsätter.

– Det kommer att bli en unik tävling i och med att den kommer att genomföras i hamnområdet. Jag tror och hoppas att det blir en rolig upplevelse för alla deltagare.

Föreningen ska i dagarna sätta samman en tävlingsledning. Detaljerna är därmed inte klara än, men det kommer att bli en publikvänlig tävling, menar Lotta Wahlqvist.

– Vi har alltid haft mycket publik under våra triathlontävlingar på Dalabadet, så vi hoppas så klart på många besökare även här. I och med att tävlingen genomförs på Hamnens dag kommer deras besökare få se ett swimrunlopp, och våra deltagare få uppleva Hamnens dag. Jag tror det kommer att gynna alla.

Loppet kommer att genomföras den 1 september. Tävlingen kommer vara en del i serien Trelleborg i trim.