Laddar

Trelleborg får en träningsfestival

Citysamverkan i Trelleborg startar i år en ny satsning på välmåendedagar där hälsa och träning står i fokus. ”Jag tror det kommer att uppskattas i Trelleborg” säger Cityledaren Lotta Wahlqvist.

delningar

Trelleborgs Citysamverkan kommer att göra en stor satsning på träning, hälsa och välmående i sommar. Cityledare Lotta Wahlqvist arbetar just nu med att skapa ett evenemang som kommer att fyllas av motion och inspiration.

– Vi ska kalla det för ”Hälsa i vår tid”. Under den första dagen kommer vi att lägga mycket fokus på yoga och mindfulness. Det här gör vi tillsammans med flera yogastudios i Trelleborg som kommer att erbjuda gratis pass i Stadsparken. Ett liknande event gjorde succé i Malmö i fjol, och jag tror att det kommer funka bra även här, säger Lotta Wahlqvist och fortsätter.

– Under den andra dagen vill vi bjuda in Trelleborgs föreningar för att visa upp sina verksamheter och idrotter. Då hoppas jag att trelleborgarna kan testa på till exempel crossfit och andra träningsformer.

Under evenemanget kommer man även att ha ett stort tält på Stortorget. Där ska utställare finnas på plats och lokala profiler ska hålla föredrag om träning, hälsa och välmående.

– Bland andra kommer Alexandra Palmblad som är legitimerad psykolog och psykoterapeut från Trelleborg att bjuda in till teceremonier och berätta om vad mindfulness är, säger Lotta Wahlqvist.

”Hälsa i vår tid” kommer att gå av stapeln den 27-28 juni.